Màx: º C, mín: º C

En directe

Les notícies de la Cala Ràdio amb amb Daniel Rodríguez i Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un fons marí valuós i espectacular

16 . Set, 2010 a les 08:30 | 00:02:37
per otomas a La notícia del dia
1949 reproduccions
L'Ametlla de Mar té un dels fons marins més espectaculars i valuosos de tota la franja litoral i un tram de costa encara pràcticament verge. Per mantenir-los, recordem que al 2009 va emergir el Pla de Gestió del Litoral, un ambiciós projecte de protecció i recuperació del Medi Ambient. El pla incloïa entre d'altres actuacions, la salvaguarda de la praderia de posidònia, una de les més extenses de la costa catalana. I també especificava les maneres més adients de vincular aquest patrimoni natural amb activitats turístiques i divulgatives que puguin atraure un visitant amb un interès específic per la natura i un nivell adquisitiu prou alt.

Desestacionalitzar el turisme
D'aquesta manera també es pretén desestacionalitzar el turisme, que ara per ara està pràcticament centrat en l'oferta d'estiu de sol i platja. Xavi Solé, tècnic de la regidoria de Medi Ambient, ens deia que "el nostre poble té uns magnífics valors patrimonials, naturals i culturals. Des de l'ajuntament estem treballant per recuperar-los i donar-los a conèixer. Promocionar aquests valors és el futur del nostre poble de cara a tenir alternatives a l'actiu clàssic de sol i platja. Els nostres visitants busquen cada dia coses noves, conèixer el lloc on passen les vacances i endur-se un bon rècord que restarà per sempre en la seva ment. Això fa que ens esforcen cada dia per tenir un litoral verge, en tenir un patrimoni ben conservat i en que els nostres trets culturals cada dia estiguin més arrelats i així no es perdin. En aquest sentit, tirem endavant activitats com són el submarinisme, el coneixement de la nostra costa que està perfectament conservada o el senderisme pel nostre litoral així com altres alternatives que ara treballen a l'ajuntament".

Poc coneixement
Fins ara, ha hagut bastant desconeixement per part del gran públic d'aquest fons marí que pot sorprendre agradablement a quelcom que ens visiti. No només per la seva bellesa, sinó perquè amaga tresors per descobrir per part d'un públic interessat en actius turístics de caire cultural i històric. És el cas de les naus submergides de la IGM enfront la nostra costa. El Correu, un antic vaixell mercant italià d'aquesta època, és un dels més visitats pels submarinistes i ha esdevingut amb el temps un centre de vida animal i vegetal propi. Des de fa anys, la regidoria de Turisme estudia la manera de fer visites a aquest barco que s'incloguin en un recorregut més ampli que mostri tots els actius turístics que hi ha a l'Ametlla. L'entrebanc ha estat que la seva exploració és complexa, fins a 50 metros de profunditat i requereix de coneixements i experiència.

Tot un repte
Tot un repte per als submarinistes que troben en la nostra costa un autèntic paradís per a les seves immersions, molt allunyat de la imatge que es té d'ella com a destinació exclusiva de sol i platja. En aquest sentit, el treball de Medi Ambient i Turisme passa per la divulgació per atraure bussejadors respectuosos amb l'entorn i allunyats de pràctiques com la pesca submarina.

respostes a "Un fons marí valuós i espectacular"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007