Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comencen els entrenaments del futbol base federat

01 . Set, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
1237 reproduccions
El futbol base federat de l'Àrea Municipal d'Esports (AME) de l'Ametlla de Mar ha iniciat aquest dijous 1 de setembre la pretemporada. En total seran cinc equips, dos de futbol 11 i tres de futbol 7, encara que en les categories infantil i cadet es crearan dos equips més que s'inclouran en competició escolar, donat que no hi ha prou efectius per fer dos equips de futbol federat. Una de les principals novetats d'enguany serà que, per primera vegada, es federarà un equip de categoria benjamí. A proposta de diversos clubs ebrencs, aquest any s'ha pogut configurar un grup que competirà sota l'aixopluc de la Federació Catalana de Futbol en lloc dels Consells Comarcals.

Aquest equip, que estarà sota les ordres dels entrenadors del 1r equip, Marc Vilabrú i Xavi Borràs, entrenarà els dimarts, dijous i divendres. La coordinadora del futbol base de l'AME, Sílvia Argentó, explica que «és una proposta que van fer els grans clubs de l'Ebre per crear una categoria federada, com ja tenen a les altres delegacions. En sortir altres equips interessats ens hi hem afegit i ho hem tirat endavant. Entenem que en prebenjamí és encara aviat per fer el salt al nivell competitiu, però en el cas del benjamí de segon any sí que vam decidir federar-lo. Porten tres o quatre anys competint en l'àmbit escolar i és una bona edat per fer el petit salt i no quedar endarrerits en referencia als altres clubs».

Per la seva part, els equips alevins també tindran canvis aquest inici de temporada perquè deixaran de distribuir als jugadors per edats i passaran a configurar les plantilles de l'A i el B per nivell i aptituds. «Fins ara s'havia gestionat de manera que l'aleví A era sempre format per jugadors de 2n any i l'aleví B pels de 1r any. A partir d'ara ho farem barrejant quintes, de manera que aquells xiquets que en el moment de fer els equips tinguin millors aptituds formaran l'A i els que tinguin un ritme de desenvolupament més lent ho faran al B. Això no significa que el jugador que comença al B, no pugui acabar a l'A. Tot depèn de les ganes que posin en la feina i de l'evolució» explica Argentó. L'A, que entrenarà Ignasi Llorens, militarà aquest any a la 1a Divisió i el B, que estarà sota les ordres de l'Héctor Benaiges, a la 2a. Ambdós entrenaran els dilluns, dimecres i divendres.

Els infantils han programat els entrenaments els dimarts, dijous i divendres. Aquest any, i donat que novament s'han exhaurit les 24 fitxes que com a màxim permet donar d'alta la Federació –i tenint en compte que no són prou efectius per inscriure dos equips de futbol 11–, s'ha optat per la creació d'un equip de futbol 7 que participarà en competició oficial. L'equip de futbol 11 serà entrenat per Ivan Romeu, mentre que el de futbol 7 estarà a càrrec de Sergi Quintana i José Manuel Virino. «Ho hem decidit pel volum de gent que tenim» remarca la coordinadora del futbol base donat que «no tenim gent suficient per formar dos equips de 18 jugadors de futbol 11 i el que no volem és que hi hagi xiquets que entrenen tota la setmana i que només vagin convocats una vegada al mes. El xiquet que no anirà convocat al futbol 11 el dissabte sempre anirà a jugar a futbol 7».

En el cas dels cadets, la maniobra serà la mateixa: un equip de futbol 11 federat, que serà entrenat per Robert Brooksbank, i un equip de futbol 7, a càrrec de Carlos Pagà, en competició escolar. Els cadets entrenaran els dilluns, dimecres i dijous. La temporada està previst que comenci a primers d'octubre, tot i que ja s'estan programant diversos partits de preparació. De moment l'infantil jugarà el 10 de setembre al Perelló i el benjamí jugarà un torneig a l'Aldea el 24 de setembre.


respostes a "Comencen els entrenaments del futbol base feder..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 725,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007