Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Franco encara és alcalde «honorari i perpetu» de La Cala

27 . Mai, 2016 a les 14:30
per drodriguez a La notícia del dia
1462 reproduccions
El dictador Francisco Franco encara és alcalde «honorari i perpetu» de l'Ametlla de Mar des del 31 de març de 1964, tal com ahir va fer públic La Cala RTV amb una imatge de l'acta del ple municipal on es va aprovar aquest nomenament. No és un títol que s'atorgués només a la població sinó que coincidint amb els actes de celebració dels '25 años de paz' es van aprovar a les sessions plenàries de nombrosos ajuntaments de la demarcació de Tarragona.

Tot i ser un acte força habitual, el títol d'alcalde honorífic de Franco ha passat inadvertit fins avui dia i, per tant, segueix vigent. Una situació similar a Tortosa, que va revocar el títol ahir, o a altres municipis de l'Ebre com Roquetes, que ho va fer el 2005, Amposta el 2009 o la Ràpita al 2014. El govern municipal portarà a votació la revocació en el pròxim ple que se celebrarà dimarts al vespre.

També es durà a votació la revocació del nomenament de Francisco Labadie com a fill adoptiu del municipi. Labadie, que va rebre el títol en un plenari el 4 d'abril de 1950, va ser governador civil de Tarragona i cap provincial de la Falange Espanyola. De fet, ciutats com Montblanc van revocar aquest títol -que també tenien actiu- al gener d'enguany. Cal recordar que Labadie encara conserva el nom a un carrer del municipi.


respostes a "Franco encara és alcalde «honorari i perpetu» d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 745,35 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007