Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Sant Jordi a l'Ametlla de Mar

22 . Abr, 2016 a les 13:00
per drodriguez a La notícia del dia
1887 reproduccions
Aquest dissabte 23 d'abril la Plaça Nova serà un any més l'epicentre de Sant Jordi a l'Ametlla de Mar. Diferents parades de les llibreries i floristeries locals exposaran tant les roses com les novetats literàries per aquesta Diada. Els establiments asseguren que no poden comparar aquest Sant Jordi amb d'altres perquè en caure en dissabte esperen que les vendes siguin més altes.

De fet, les floristeries locals asseguren que esperen vendre unes 2.000 roses durant la jornada. Pel que fa a les llibreries, ja tenen preparades les novetats de les editorials, en què destaquen llibres com «El caçador de bruixes» de David Martí, «Cinco esquinas» de Mario Vargas Llosa, o «Ser feliç a Alaska» de Rafael Santandreu. També el llibre, que va presentar fa uns dies al vermut literari de Calacultura, «L'Ebre, un riu que fa pujada» d'Arturo Gaya.

Aprofitant la instal·lació de les parades a la Plaça Nova, l'Ajuntament, amb la col·laboració del Racó dels Joves, també ha preparat un taller de punts de llibre per a infants, que es farà de les 11.30 h del matí i fins a les 13.00 h del migdia.

34a edició de la Diada al Castell
Com és tradició aquest diumenge 24 d'abril se celebrarà la Diada al Castell de Sant Jordi, que enguany celebrarà el seu 34è aniversari. Una festa consolidada a la població que tindrà diverses activitats durant tot el matí.

"Sembla que va ser ahir que fèiem la primera festa al Castell i ja han passat 34 anys, i segur que com jo molts caleros hi ha estat cada any" explica regidor de Festes, Vicenç Llaó, comentant que preveu una bona participació i explicant algunes de les novetats d'enguany com ara "els jocs tradicionals i un concert".

El primer dels actes programats és la 13a Caminada Popular al Castell que organitza l'Àrea Municipal d'Esports, i la qual cal apuntar-s'hi per cobrir l'assegurança mèdica. La sortida serà des de l'Ajuntament a les 9 del matí. A partir de les 10 h del matí i a l'esplanada pròxima al Castell començarà la sardinada popular. Una hora més tard, a les 11 h, hi haurà activitats per als més petits com jocs gegants «Medievàlia» a càrrec de la Companyia de Joc Quiràlia i, com apuntava Llaó, diferents jocs tradicionals per a petits i grans a càrrec del Racó dels Joves, com ara curses de sacs, saltar a la corda o trencaolles.

Serà a partir del migdia quan hi haurà el toc musical amb un concert del grup de rock local Nautilus. Després, a les 15.30 h, hi haurà la Xaranga Suquet Calero amenitzant el dinar. Un dinar que serà ben segur serà de paella i és que un any més s'organitza aquest popular concurs, que arrencarà a les 13.00 h, i que un cop jurat hagi fet el veredicte, faran l'entrega de premis a les 17.00 h. Aquesta sense dubte és una de les activitats estrella que aplega aquesta festa popular a la platja de Sant Jordi i al voltant d'aquest històric monument.

Precisament a l'interior, i durant tota la jornada, es podrà veure l'exposició del 16è Concurs de Fotografia de les Terres de l'Ebre amb les obres premiades i finalistes.


respostes a "Sant Jordi a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,50 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007