Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament obre portes el 6D i organitza un acte per La Marató

09 . Des, 2016 a les 15:00
per fcallau a La notícia del dia
1652 reproduccions
Aquest dimarts, 6 de desembre, l'alcalde i els regidors de l'equip de govern de l'Ametlla de Mar van obrir les portes de l'Ajuntament, tot i ser un dia festiu en què es commemorava l'aprovació de la Constitució espanyola el 1978, com a mostra de rebuig a una carta magna «que no ens representa». Per aquest motiu, des del consistori es va organitzar un acte solidari per recollir fons per la Marató de TV3, i que va comptar amb la presència de diversos regidors del consistori.

Durant tot el matí es va fer una venda de llibres solidària, a preu de 2 euros, aconseguint recaptar 343 euros que s'han ingressat al compte de la Marató. Però més enllà de l'acció cívica i solidària, l'acte també va tenir moments reivindicatius com la lectura del manifest conjunt de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i el recital de textos i poemes del col·lectiu Calacultura, combinat amb la lectura de les sentències sobre lleis catalanes tombades pel Tribunal Constitucional (TC), a càrrec de La Cala per la Independència, l'assemblea territorial de l'ANC a l'Ametlla de Mar.

«Podem parlar de la Llei per la pobresa energètica, de l'impost als bancs o centrals nuclears que s'impugnen, o per exemple la Llei per la igualtat efectiva d'homes i dones. Se'ns fa incòmode celebrar la Constitució que s'utilitza d'una manera tan perversa, en contra de lleis aprovades democràticament per un Parlament» denuncia l'alcalde, Jordi Gaseni, i vicepresident de l'AMI.

Des de l'AMI, han qualificat la iniciativa d'obrir les portes dels ajuntaments d'«èxit», i calculen que s'ha seguit a més de 350 pobles i ciutats de Catalunya. El manifest conjunt de l'Associació de Municipis per la Independència va fer valdre la defensa de les institucions catalanes i del procés independentista, i va denunciar com la Constitució està impedint el desenvolupament i progrés de Catalunya.

Concentracions el 15D per donar suport a la presidenta del Parlament
Durant el seu parlament, l'alcalde Jordi Gaseni, va remarcar que l'Ajuntament estarà al costat de tots electes que tenen causes obertes vinculades al procés. El batlle va dir que «estarem al costat, i si cal davant, del nostre país en defensa d'allò que el poble ha escollit: poder aconseguir un millor futur, amb una República de tots, lliure i sobirana, i socialment justa».

En especial, Gaseni va assenyalar les concentracions que es realitzaran el 15 de desembre al vespre, a les 20 h, davant dels ajuntaments per donar suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que l'endemà declararà al TSJC. «Abans que Forcadell declari davant la justícia, acompanyada per nombrosos càrrecs electes, farem una concentració davant de l'Ajuntament com a mostra de suport de tot un poble» va anunciar l'alcalde. L'acte està convocat per les entitats sobiranistes.


respostes a "L'Ajuntament obre portes el 6D i organitza un a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007