Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La presentació de 'Sense Cadàver' tanca el cicle de tardor dels Vermuts Calacultura amb un gran èxit

12 . Des, 2016 a les 15:00
per drodriguez a La notícia del dia
1560 reproduccions
El col·leciu Calacultura va cloure aquest diumenge el cicle de tardor dels Vermuts Calacultura, una manera original de realitzar una conferència o presentar un llibre combinat amb un vermut popular. La darrera convidada va ser la periodista i criminòloga calera Fàtima Llambrich que va presentar el seu primer llibre 'Sense Cadàver'.

Amb l'aforament del Centre d'Interpretació de la Pesca complet, Llambrich va explicar la història d'aquesta novel·la de no ficció que explica tot el cas de Ramon Laso, el primer condemnat a l'Estat espanyol per un doble homicidi sense que s'hagi trobat el cos de les víctimes, ni restes biològiques, ni armes homicides, ni testimonis i tan sols la confessió de Laso.

La investigació periodística desgrana tota la feina duta a terme per la Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos d'Esquadra per provar que va ser Laso l'autor dels homicidis i resumeix la cinquantena d'entrevistes que l'autora del llibre va fer-li a la presó durant quatre anys. Fàtima Llambrich, autora de 'Sense Cadàver', considera que «mediàticament està funcionant molt bé i, per exemple, que un advocat et digui que està portant un tema similar i agafi el llibre per veure si li pot servir crec que és molt interessant».

«M'ho vaig passar bé investigant, m'ho vaig passar bé escrivint aquest llibre i m'ho he passat molt bé a la presentació» reconeix la periodista calera, encara que assegura que «d'entrada em feia por quan he vist tanta gent, però ha estat molt bé perquè m'han fet sentir molt còmoda». Pel que respecta a la crítica, Llambrich afirma que serà el temps qui acabarà determinant si el llibre té èxit.

Aquesta presentació va ser la tercera del cicle, després de la presentació del darrer llibre de l'escriptor Jesús Maria Tibau i de la conferència sobre coaching del psicòleg Pere Portero. Vist l'èxit d'aquestes convocatòries, amb més de dues-centes persones assistint-hi en total, Calacultura prepara de cara al pròxim any nous vermuts, amb el suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

«Els tres vermuts ens han funcionat de la manera que nosaltres volíem que funcionessin i, si tot fos així, seria molt fàcil fer coses culturals al poble» remarca un dels membres del col·lectiu, Ramon Gonzàlez. Una aposta que continuarà de cara a l'any vinent, segons ha avançat Gonzàlez, amb la presentació de 'La gran mentira' de l'escriptor local Enric Martí, la presentació «institucional» dels llibres dels Premis Literaris de la població, i amb una conferència sobre la moda femenina amb el pas del temps.

A banda, el col·lectiu ja està ultimant les bases dels Premis Literaris de l'Ametlla de Mar de cara al 2017, amb importants canvis en el jurat de narrativa, que permetran la consolidació del model de cooperació entre l'entitat i el consistori implementat des d'enguany.


respostes a "La presentació de 'Sense Cadàver' tanca el cicl..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,20 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007