Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'aplicació per trobar finques rústiques iRuralNavigator guanya el premi Ruralapps 2016

18 . Nov, 2016 a les 10:50
per drodriguez a La notícia del dia
817 reproduccions
L'aplicació iRuralNavigator, creada pels germans informàtics Àlex i Francesc Llaó de l'empresa Moybu de l'Ampolla i basada en la idea del policia local Rodrigo Teba, ha guanyat la tercera edició del Ruralapps, uns premis que el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya impulsa per al desenvolupament d'aplicacions mòbils que contribueixin a millorar el sector agroalimentari i el medi rural.

Aquesta aplicació, presentada l'any passat a l'Ametlla de Mar, serveix per a la recerca de finques rurals a més de 7000 poblacions de l'Estat espanyol. Si s'introdueix un polígon i una parcel·la, el programa calcula una ruta fins aquesta. Per tant, pot ser molt útil per a qualsevol servei d'àmbit rural com ara veterinaris, repartidors o comercials, entre altres.

Però la utilitat més gran és pels cossos d'emergències. De fet, la Policia Local de l'Ametlla –amb qui l'empresa va realitzar totes les proves informàtiques abans de posar-la a la venda– i el Servei d'Urgències Municipal disposen de tauletes amb l'aplicació instal·lada per utilitzar-la quan sigui necessari.

Un dels creadors d'iRuralNavigator, Francesc Llaó, ha explicat que un any i mig després de publicar l'aplicació al mercat estan molt satisfets per rebre aquest premi, i a la vegada que permeti donar a conèixer la importància de saber com arribar en una finca rústica en cas d'emergència.

L'aplicació iRuralNavigator ha estat la guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, on s'inclouen aquelles aplicacions destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l'accés a la informació en l'àmbit agrari, alimentari i rural. El premi està dotat amb 3.000 euros.


respostes a "L'aplicació per trobar finques rústiques iRural..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007