Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Una nova aplicació mòbil permet inventariar sobre el terreny les construccions de pedra seca

19 . Mai, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1560 reproduccions
Una nova aplicació per a telèfons mòbils i tauletes, permet als ciutadans col·laborar des del terreny en la catalogació de construccions de pedra seca, típica de les àrees mediterrànies i que ha contribuït a la formació del paisatge agrícola català durant segles.

Amb l'aplicació Pedra seca, l'usuari que vulgui inventariar un d'aquests elements pot pujar la fotografia, juntament amb les seves coordenades i descripció de la construcció, al sistema. L'aplicació també serveix per consultar si l'element trobat ja està catalogat.

Actualment, a la Wikipedra, hi ha 9 construccions amb pedra seca al terme municipal de l'Ametlla de Mar. Una xifra poc significativa del total que hi ha repartides per la població. És per això que des de la regidoria de Medi Ambient, es vol incentivar la ciutadania a registrar les edificacions que tingui en les seves propietats.

A més, la regidora Maria Marsal, ha explicat que es vol apostar per la formació i realitzar cursos per aprendre a crear noves construccions amb pedra seca. «Es tracta d'impulsar el desenvolupament rural, sí que és cert que és car, però nosaltres des de la Regidoria de Formació i Treball ens estem plantejant fer uns cursos de pedra seca, ara hem de trobar els professionals perquè malauradament hi ha molt pocs» ha destacat la regidora Marsal.


respostes a "Una nova aplicació mòbil permet inventariar sob..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 634,17 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007