Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala acull dissabte el 2n Campionat de Catalunya de Morra

20 . Oct, 2016 a les 13:40
per drodriguez a La notícia del dia
1144 reproduccions
Dissabte 22 d'octubre, l'Ametlla de Mar acollirà el 2n Campionat de Morra de Catalunya. El campionat tindrà lloc al bar Ca Lluís, al parc del Bon Repòs, a partir de les 10 del matí. Amb l'objectiu de mantenir viva la flama d'aquest joc tradicional habitual de les poblacions marineres, aquest campionat pretén donar notorietat entre la gent que menys coneix aquesta activitat i alhora procurar un espai per a què aquells que hi juguen la puguin practicar. Es calcula que aquest any es podrien superar les vint parelles participants.

Aquest 2n campionat, igual que el 1r, estan organitzats pels ajuntaments de l'Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita. Vicenç Llaó, regidor de Cultura i Festes de l'Ametlla de Mar explica que «el campionat de l'any passat va ser un èxit. És una manera de recuperar el joc per a la gent del poble, tot i que el campionat és obert a qualsevol procedència dels participants. L'any passat les parelles classificades per a la fase final van ser rapitenques. Espero que aquest any s'hi pugui afegir alguna parella calera».

Per la seva part, Rafa Balagué, regidor de Joventut i Identitat de Sant Carles de la Ràpita, i alhora membre de l'associació Morràpita, diu que «ens va alegrar molt que La Cala volgués recuperar un joc que era tan popular a la Cala com a la Ràpita. A la Ràpita fa 35 anys que celebrem campionats i ens interessa que hi hagi més gent a Catalunya practicant la morra i així poder organitzar un campionat més ampli». La inscripció és de deu euros per parella i inclou dinar i una samarreta commemorativa.

L'organització d'aquests campionats és un pas previ al projecte de crear una Federació Catalana de Morra, ja que el 2017 Sant Carles de la Ràpita acollirà la 4a edició del Morramundo, el Campionat del Món de Morra en el que hi participen aficionats procedents de Sardenya, Còrsega i altres parts d'Itàlia i França, Croàcia, Eslovènia i zones de la costa mediterrània com Catalunya, País Valencià i fins i tot l'Aragó on ja es va organitzar la 2a edició el 2015, concretament a Torres de Albarracín (Terol).

A Sant Carles de la Ràpita, aquest any s'ha començat unes prova pilot a les escoles i l'Institut a càrrec de membres de Morràpita, després que professors de matemàtiques plantegessin la Morra com un joc ideal per a la millora i la pràctica del càlcul mental i el joc psicològic amb números.


respostes a "La Cala acull dissabte el 2n Campionat de Catal..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,37 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 85
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007