Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tres parelles caleres participen al campionat Morramundo 2017 celebrat a Sant Carles de la Ràpita

13 . Set, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1649 reproduccions
Endevinar la suma del número de dits que hi haurà, quan dos jugadors mostrin la mà amb els dits estesos, no és fàcil. Així ho han pogut constatar una seixantena de parelles, entre elles tres caleres, aquest passat cap de setmana en el trofeu del Morramundo.

Es tracta de la 15a Trobada Internacional de Jugadors de Morra del Mediterrani que va reunir a Sant Carles de la Ràpita, més de dues-cents jugadors de morra, procedents de 12 regions de la Mediterrània. 

I és que la cita va convertir la Ràpita el centre internacional d'aquest joc mil·lenari. A més de rapitencs, caleros i altres poblacions ebrenques i catalanes, hi van assistir participants provinents de Sicília, Sardenya, Còrsega, Croàcia, Eslovènia, la Vall d'Aosta, el nord d'Occitània i el Comtat de Niça, així com del País Valencià i Aragó.

Enmig d'un ambient de rivalitat màxima i nervis, propi dels campionats d'aquest joc, els caleros van arribar a assolir molt bona posició, ja que una de les tres parelles es va classificar entre les vuit millors. Tot i així, no van tenir tanta sort com els rapitencs i els valldostans que van arribar a la final després de 10 hores de joc intens. Passades les dues de la matinada es va decantar la partida cap a la parella de la Vall d'Aosta, Vidi i Carlin. Mentre que els rapitencs, Catalí i Pollo, van quedar segons.

Als llocs tercer i quart, rapitencs i Vall d'Aosta van repetir confrontació. Els italians, Jeantet i Truc, van quedar tercers; mentre que els rapitencs, Pepe i Maian, es van classificar en quart lloc.

El campionat es va inaugurar dissabte al matí en un acte institucional a l'Auditori Municipal Sixto Mir, que va estar presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig; l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i el president de la Federació Catalana de Joc Tradicional, Victor Baroja. En l'acte es va fer la presentació de l'App "Samurra", creada per Davide Dave de Cagliari (Sardenya) i de l'aplicació web creada pel rapitenc Joan Pons per jugar a la morra via online.

El joc, que actualment a les Terres de l'Ebre té com a nucli de recuperació i pràctica Sant Carles de la Ràpita, s'ha jugat històricament tant a pobles costers, com l'Ametlla de Mar o Alcanar, com a pobles d'interior, com Rasquera o Gandesa. 

En aquest sentit i vist l'èxit del campionat, el regidor de Cultura i Festes, Vicent Llaó, ha explicat que s'està treballant per formar una federació catalana de morra. «El fet de veure que no només es juga aquí a La Cala o a la Ràpita com coneixíem la gent gran, al veure que hi ha tanta gent interessada en aquest joc, estem treballant per fer una Federació Internacional del Mediterrani amb aquests països. I també estem treballant des de la Ràpita i des de La Cala per crear una federació catalana, només ens falta trobar un altre poble» ha declarat Llaó.


respostes a "Tres parelles caleres participen al campionat M..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,55 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007