Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Los Xics Caleros aconsegueixen el 2d6 i carregar el p5 a casa en una molt bona Diada Castellera local

17 . Oct, 2016 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1236 reproduccions
La 4a Diada Castellera, d'aquest passat diumenge, acaba amb una molt bona valoració per part de Los Xics Caleros, que estan molt contents pel bon espectacle casteller amb construccions de gamma alta de 6 i una de 7. «Súper contents de la Diada que hem fet» exclamava Albert Romeu, un dels caps de colla de Los Xics Caleros, que subratllava que «la feina als assajos que hem fet ha anat molt bé i això s'ha reflectit a plaça». Les colles participants convidades eren els Xiquets del Serrallo (Tarragona), padrins dels locals, i els Nois de la Torre (Torredembarra).

La colla de l'Ametlla de Mar va ser l'encarregada d'obrir la plaça «amb una mica de nervis perquè és el poble» amb un 3d6 amb agulla descarregat. La primera ronda va tenir també un 3d6 dels Nois de la Torre i un 3d7 dels Xiquets del Serallo, ambdós també descarregats. A la segona, els caleros van intentar el 2d6 però, amb l'acotxador col·locat i l'enxaneta enfilant-se, es va decidir desmuntar la torre. A la mateixa ronda, però, Los Xics Caleros van fer un 3d6. Els torrencs i els serrallencs van fer els dos un 3d6 amb agulla descarregat.

A la tercera ronda, els locals van aconseguir descarregat el 2d6 molt celebrat a la plaça. Romeu explica que «a la primera torre l'enxaneta va tenir una mica de por i la vam repetir en la següent ronda. Dels nervis va començar a tremolar però amb esforç la vam aconseguir descarregar». Els Nois de la Torre van aconseguir un 4d6 i els Xiquets del Serrallo van quedar-se amb l'intent d'un 4d6 amb agulla quan tenien el pilar ja muntat i a l'espera que l'enxaneta carregués el castell principal.

En la darrera ronda, els caleros van aconseguir carregar el p5 però descarregant-lo va caure a l'altura dels terços. Tot i això, la colla ho va celebrar després que fos el primer cop que es feia a la població. «Llàstima» era l'expressió que utilitzava el cocap de colla, donat que «era la primera vegada que el portàvem al poble i per poc el descarreguem». Els torrencs sí que van aconseguir descarregar el p5 en la quarta ronda, i els serrallencs van aconseguir fer el 4d6 amb agulla i completar-ho.

La cirereta a la Diada la va posar el p4 carregat per sota que Los Xics Caleros van aconseguir. «Era la primera vegada que l'intentàvem i va sortir perfecte» explica Romeu, que esperen que la temporada acabi «perfecta». Als castellers de l'Ametlla de Mar els hi queda un parell de setmanes d'assaigs i la cita de la Diada de les Colles del Sud on «intentarem rematar-ho de la millor manera possible».


respostes a "Los Xics Caleros aconsegueixen el 2d6 i carrega..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,80 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 122
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007