Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La 3a Diada Castellera acaba suspesa en el transcurs de la tercera ronda

13 . Oct, 2015 a les 13:00
per drodriguez a La notícia del dia
1750 reproduccions
La 3a Diada Castellera local d'aquest passat diumenge, acaba amb un gust agredolç. Tot i el bon espectacle casteller, amb construccions de gamma alta de 6 i de 7, diferents incidents en el transcurs de la Diada van obligar a suspendre-la en el transcurs de la tercera ronda.

La Diada, prevista per les 12 del migdia, va començar amb uns minuts de retard. Les colles participants convidades eren els Xiquets del Serrallo, padrins de la colla local, els Xiquets de Vila-Seca i els Castellers de Tortosa, colla en formació i que està apadrinada per Los Xics Caleros, que eren els amfitrions de la Diada.

En l'inici de la jornada castellera, es van repartir els premis del concurs de logotip i eslògan de Los Xics Caleros i també van ser els encarregats d'obrir la plaça amb un 4 de 6 amb agulla descarregat. La primera ronda va tenir també un 3 de 7 pels Xiquets del Serallo i dels Xiquets de Vila-Seca, i un 3 de 6 dels Castellers de Tortosa.

A la segona, els serrallencs van oferir un 4 de 7 amb agulla, els vilasecans un 4 de 7 i els tortosins van estrenar el 4 de 6 descarregant-lo. En canvi els locals van haver-se de conformar amb l'intent del 2 de 6.

Aquestes dues rondes van estar marcades per dues interrupcions, donat que els serveis sanitaris van haver d'atendre i traslladar al centre de salut a dues persones del públic afectades per un cop de calor, fet que va retardar la realització habitual de la Diada.

Aquests retards van fer que la tercera ronda comencés passades les 14.00 h. L'organització de la Diada de l'Arrossejat va demanar a la colla local una pausa en la Diada Castellera per poder entregar els premis del concurs. Els locals, que ja tenien preparat el seu castell per obrir la tercera ronda, van pujar el 5 de 6 completant-lo amb èxit.

Un cop finalitzat es va començar el repartiment dels premis. Un error en la comunicació entre les colles, va fer que els Xiquets del Serrallo no rebessin l'avís i seguissin endavant amb el seu 4 de 7. Això va comportar que simultàniament s'entreguessin els premis i s'aixequés el castell de la tercera ronda dels serrallencs.

Com és habitual i tradicional, la xaranga que amenitza la Diada de l'Arrossejat també és l'encarregada d'acompanyar l'entrega de premis, sota les ordres de l'organització. La música de la xaranga va esmorteir el so de les gralles, i per això els Xiquets del Serallo van haver de desmuntar el castell.

Aquesta situació va provocar que el cap de colla dels serrallencs es dirigís cap a la Xaranga per demanar-los que paressin de tocar. Van ser uns moments de tensió a la plaça per part dels participants i assistents de la jornada castellera, donada la manca de coneixença de la petició dels organitzadors del concurs de l'arrossejat. Una dona del públic va haver de ser atesa pels serveis sanitaris a causa d'una espenta involuntària, fet que s'està investigant. A causa d'aquests fets es va prendre la decisió de suspendre les actuacions.

Després del conflicte, el president de la colla Xiquets del Serallo, Lluís Monfort, ha lamentat que es produís un "malentès" i que han suavitzat postures amb els organitzadors. La polèmica, però, va seguir activa a través de les xarxes socials, després que el DiariCasteller.cat publiqués una notícia culpant a la xaranga de suspendre l'actuació. Posteriorment el mitjà va actualitzar la notícia titulant que els del Serrallo i els organitzadors havien resolt el malentès sobre la xaranga.


respostes a "La 3a Diada Castellera acaba suspesa en el tran..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,36 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 179
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007