Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

7 distintius de Platges Verges

22 . Jul, 2014 a les 14:00
per fcallau a La notícia del dia
2881 reproduccions
L'Ametlla de Mar rep 7 distintius de Platges Verges 2014

Els guardons són concedits per l'entitat Ecologistes en Acció de Tarragona i l'Ebre socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d'agressions tant urbanístiques com industrials.

En un acte que va tenir lloc el passat divendres a Alcanar,  es va fer entrega dels guardons a les platges seleccionades per Ecologistes en Acció de Tarragona i Terres de l'Ebre i té com objectius valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d'agressions tant urbanístiques com industrials.
L'acte de lliurament dels premis va comptar amb la presència de diversos alcaldes i regidors-regidores dels diferents municipis participants en aquesta V edició del guardó, entre els que s'hi trobava el regidor de Medi Ambient, Vicent Martí, així com també de les entitats conservacionistes que han participat en varis projectes de regeneració d'aquestes platges.
L'acte ha estat presidit per la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcanar que va participar com amfitriona de l'acte de lliurament d' enguany i d'Eloi Nolla, president d'Ecologistes en Acció de Tarragona i l'Ebre. Durant el mateix també es va donar a conèixer el catàleg de Platges Verges 2014 que Ecologistes en Acció ha elaborat amb motiu d'aquest V aniversari dels guardons.
L'Ametlla de Mar, amb set guardons per les platges del Torrent del Pi, Santes Creus, l'Estany Podrit, l'Illot, Port Olivet, Cala de la Llenya i Caleta del Cap de l'Àliga ha estat el municipi més guardonat, per davant de Tarragona amb 4 guardons,  Deltebre amb 3, Alcanar i Viladecans amb 2  i l'Ampolla, Creixell, Torredembarra i Vilanova i la Geltrú amb un.
Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, va explicar que, "en principi vam agafar el Torrent del Pi, l'Estany Podrit i Santes Creus per l'entitat que tenen al municipi i pel condicionament que tenen d'aparcament, tot i que el que premien no són els serveis sinó tot el contrari, i també perquè són molt significatives dels hàbitats que tenim a la nostra costa. Aquest any hem decidit presentar altres platges, en primer lloc perquè moltes d'elles formen part de la Xarxa Natura 2000 I L'Espai d'Interès Natural que tenim a la part sud com a figura de protecció i pel sentit que tenen de platja verge".
Així mateix es va fer un reconeixement pels seus treballs de recuperació i preservació de la Platja Llarga de Tarragona a l'Ajuntament de Tarragona i a les Entitats Salvem la Platja Llarga, Associació Aurora i GATA. També a l'Ajuntament d'Altafulla, l'Ajuntament de Tarragona i a l'Associació Mediambiental La Sínia pel mateix concepte dels seus treballs a la Platja de Tamarit, Platja d'Altafulla-El Vinyet. Per últim, l'Associació Salvem el Gorg ha rebut un reconeixement per les seves tasques de preservació i recuperació de la Platja del Gorg de Creixell.


respostes a "7 distintius de Platges Verges"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 711,80 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 111
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007