Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament rebrà una menció del Col·legi de Periodistes per la seva web

21 . Mar, 2014 a les 08:44
per gfigueres a La notícia del dia
2118 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar rebrà aquest divendres a la tarda una menció especial del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre, atorgades als consistoris de les Terres de l'Ebre que han millorat la informació dels seus webs i sobrepassen el 50% d'indicadors positius en el mapa Infoparticip@. La menció serà recollida pel regidor de Comunicació de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Albert Medrano, en el transcurs de l'acte d'entrega del Micro Obert i Micro Tancat, que aquest any han recaigut en la Plataforma en Defensa de l'Ebre i el Gabinet de Premsa d'ESCAL-UGS.
Pel que fa a L'Ametlla de Mar, la puntuació a dia d'avui aquest  ha pujat fins a  56%, superant així amb escreix l'aprovat, i millorant en més del 37% l'anterior puntuació. En aquest Mapa es presenta el resultat d'avaluar la informació que ofereixen els webs municipals sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la seva gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana.
Albert Medrano, regidor de Comunicació, explica que, "en la mesura que el col·legi ens va fer sabedors d'aquesta circumstància ens vam posar a treballar per dignificar i fer més fàcil la labor dels periodistes que cerquen informació a la nostra web. Tot i la bona feina que s'ha fet i la millora que se'ns ha reconegut, la nostra intenció és la de complir en els pròxims mesos amb el 100% d'indicadors i la de reformar la web per a què sigui més útil, accessible i profitosa per els ciutadans".
A les webs municipals de Tortosa i Ascó, que en l'anterior puntuació ja sobrepassaven el compliment del 50% d'indicadors positius  en el Mapa Infoparticip@, s'afegeixen aquest any els de l'Ametlla de Mar, Flix i La Sénia.
El Mapa Infoparticip@ és la versió més recent d'una plataforma en línia, el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local, que va ser desenvolupada el 2012 pel LPCCP. La versió actual s'ha elaborat gràcies al suport d'un projecte R D i concedit pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (2013-2015) liderat per la directora del LPCCP, Amparo Moreno, catedràtica emèrita del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB.
A Catalunya, els resultats de la primera avaluació dels webs dels 947 ajuntaments que va realitzar el LPCCP (d'abril de 2012 a maig de 2013) van posar de manifest que la informació d'aquestes pàgines era molt insuficient i deficient. Amb la segona onada d'avaluacions, a partir de maig de 2013, l'equip del LPCCP (amb la col·laboració de l'equip de la Universitat de Vic) ha impulsat la concessió del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local com un al·licient. Les dades permeten afirmar que el Mapa Infoparticip@ ha contribuït a la millora de la informació dels webs de les corporacions locals catalanes, tant quantitativament com qualitativament.
La quantitat de webs que han aconseguit més del 50% d'indicadors positius és de 129 davant dels 815 que encara no ho fan.


respostes a "L'Ajuntament rebrà una menció del Col·legi de P..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 787,56 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007