Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Valoració Candelera 2014

07 . Feb, 2014 a les 13:34
per otomas a La notícia del dia
2817 reproduccions
Aquest dimarts al vespre el Castell de focs d'artificials va dir l'adéu a la Candelera  2014, que va tenir lloc del 31 de gener al 4 de febrer. Una festa Major que enguany més que mai s'ha caracteritzat per la multitud d'actes adaptats a totes els gustos i edats, fet que ha propiciat una alta participació. Així s'ha valorat des de la regidora de Festes de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. "El temps ens ha acompanyat i tots els actes ha pogut comptar amb una alta participació. La veritat és que la valoració és molt positiva", explica Eva del Amo Regidora de Festes.
Per la seva part Andreu Martí, alcalde del municipi, valora que "tots els actes es van poder realitzar amb normalitat i ha participat moltíssima gent. Crec que ha hagut activitats per a tots els gustos i que tothom ha xalat molt".
Es recupera el Suquet Calero
Una de les novetats d'aquestes festes, amb l'eslògan Som Candelera, ha estat la recuperació del Suquet Calero que va tenir lloc el darrer dia de festes, a la Plaça Nova, i que enguany va arribar a la 32a edició. Una edició que en la qual hi van haver 18 participants. Els guanyadors van ser 1er Premi, Albert Romeu, 150 euros i cullerot de fusta, 2n Premi, Mercè Balfegó, 125 euros i cullerot de fusta, i 3er Premi, Elena Font, 100 euros i Cullerot de fusta.
Tradició i novetats
El pregoner d'enguany ha estat Josep Martí, fill de la Cala, i actual Secretari de Comunicació de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Així el 31 de gener, visiblement emocionat, Martí va fer un repàs de la Cala del passat, de l'avui, i del futur. "M'ho havia imaginat però la veritat és que estar al davant del poble, i poder expressar tots aquests records ha estat una barreja de sentiment; nervis, emoció i molt d'orgull",  explicà Martí.
Posteriorment, hi va haver una novetat que va comptar amb molt de públic. I és que els monòlegs a càrrec de Toni Moog i Eva Cabezas van fer arrencar les festes amb un somriure.
Dissabte a la tarda va arribar una de les activitat amb molt d'èxit , el primer Correbars de Candelera 2014 on la xaranga Suquet Calero va portar la música i la gresca a diversos bars del municipi. I a la nit  la protagonista va ser la música al pavelló amb el grup del territori que fa música SKA els Xeic. Els va seguir el grup de versions de musica dels 80 i 90 els Pachucos, i van tancar la nit els Dj's  Mireia de Gràcia i Ferran Lapuerta.
El dia 2, dia de la patrona, una vegada més, els fidels a la Mare de Déu de la Candelera van mostrar la seva devoció a la Verge amb la processó. Aquest dia el Conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila va participar de la festa. I és que segons Vila "la festa de la Candelera és una mostra del que és Catalunya. Un vincle molt fort amb la tradició, però alhora innovant i amb els ulls posats al futur".  Miquel Calçada no es va voler tampoc perdre la festa i va participar de diversos actes del dia, entre ells la processó.
A més, el dilluns dia 3 com a novetat hi va haver una degustació de tonyina roja, amb el suport del Grup Balfegó, amb el sushiman  Ángel Camacho, amb maridatge amb vins de la Terra Alta. Un acte amenitzat amb música en viu amb la Stromboli Jazz Band  que va comptar amb molta acceptació, i amb l'assistència de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3.
Finalment, satisfacció des del sector de la restauració ja que enguany, el dia 3 i 4 de febrer, diferents restaurants de la Cala van preparar uns menús de Candelera atractius que van comptar també amb molta acceptació. I és que aquesta Candelera des de la Regidoria de Festes es va optar per prescindir dels dinars populars al Poliesportiu per tal de promocionar la restauració local aquests dos dies de festes, que habitualment, eren els més fluixos.respostes a "Valoració Candelera 2014"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 783,98 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 5
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007