Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els alumnes de l'INS Candelera presentaran els projectes ‘TICA, Enèrgicament Neta' i ‘Geobiografies a l'Ametlla de Mar'

26 . Mai, 2016 a les 19:15
per drodriguez a La notícia del dia
1773 reproduccions
Aquest dissabte al matí, a partir de les 10.00 h, el Centre d'Interpretació de la Pesca acollirà la presentació i exposició de dos projectes elaborats per alumnes de l'Institut Mare de Déu de la Candelera. En concret, es tracta dels projectes 'TICA, Enèrgicament Neta' a càrrec dels alumnes de quart d'ESO i 'Geobiografies a l'Ametlla de Mar' dels alumnes de tercer d'ESO, pensats per motivar l'emprenedoria i perquè «fossin capaços d'investigar, de buscar solucions a problemes i després posar-los en marxa a la pràctica».

«Vam comprovar que ens faltava comunicació amb la resta de la comunitat i per això ho volem difondre» explica el professor de Ciències Naturals, Fermí Santamaria, responsable del primer dels projectes que s'inclou dins l'àrea d'Escoles Verdes del centre de secundària. Està format per diferents experiments pensats per utilitzar energies renovables o bé aprofitar els recursos naturals.

En concret, els alumnes han dissenyat un robot 'TICA' que funciona a través d'energia solar, dos sistemes de reg -un que funciona a través de sensors que detecten la humitat de la terra i l'altre que és un reg solar per degoteig-, una nevera africana -feta d'argila i on es posa sorra i aigua-, i una pila que està formada per diferents components metàl·lics reciclats. «Hem treballat -de manera transversal- les energies netes» conclou Santamaria.

L'altre projecte, 'Geobiografies a l'Ametlla de Mar', està pensat perquè qualsevol persona faci una ruta turística diferent pels carrers de la població coneixent la història d'algunes personalitats que donen nom a diferents vies urbanes. «A l'estiu vaig veure que un institut del País Valencià feien una ruta amb codis QR i vaig pensar: perquè no ho fem aquí?» comenta Júlia Albiach, professora de Llengua Catalana.

Passejant pel poble es trobarà de tant en tant un codi QR «que ens motivarà a conèixer qui era aquell personatge en concret». La ruta transcorre pel carrer Pau Casals, Lluís Companys, Jacint Verdaguer, avinguda Batlle Josep Pijoan, Santiago Rossinyol, Andreu Llambrich, Doctor Ferran, Joan Baptista Gallart i Vell Minguet; destacant sobretot els noms vinculats al municipi.

Els codis QR s'instal·laran a sota de les plaques d'aquests carrers i escanejant-los es podrà accedir a la informació de la personalitat així com resseguir tota la ruta. També s'han editat uns mapes en paper per poder seguir-la. El projecte està disponible en català, castellà, anglès i francès, pensat perquè tant turistes nacionals com internacionals puguin fer aquesta ruta turística.

En aquesta jornada també hi haurà una conferència a càrrec de Lourdes Berdié, de la Xarxa per la Sobirania Energètica, que porta per títol 'L'Energia en les nostres mans?'. Serà a les 12.00 h del migdia, també al CIP, després de l'exposició de les presentacions.


respostes a "Els alumnes de l'INS Candelera presentaran els ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 468,86 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007