Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Cáritas apel·la de nou a la nostra solidaritat per Nadal

05 . Gen, 2010 a les 22:00
3325 reproduccions
Cáritas de L'Ametlla de Mar va iniciar la seva campanya de Nadal a començaments de desembre amb la col·locació de cistelles de recollida d'aliments de llarga durada i altres productes necessaris com roba interior i d'hivern i higiene personal a diferents establiments de la població i a l'església. La campanya, com a en altres ocasions, està tenint força èxit perquè els caleros es mostren més generosos que mai en aquests dies, solidaritzant-se així amb els menys afortunats. El que es reculli no només va a parar als veïns de la vila més necessitats. Una part important també es destina a les Germanes de la Caritat, un centre d'acollida per a gent sense sostre de Tortosa. Els establiments de L'Ametlla que hi col·laboren són SUMA, Fraga, DIA, Germanes Martí i Núria Callau. I enguany s'han afegit Casa Ballesteros i Paris Pastó. Dolors Cervera, directora de Cáritas a L'Ametlla de Mar ens explicava que “aquesta campanya s'inclou dins del treball que es fa durant tot l'any en la vessant social de l'església per promoure l'esperit de Caritat i Justícia Social".

Efecte de la crisi
I és que enguany l'efecte negatiu de la crisi ha augmentat la necessitat de moltes persones. Més que l'any passat. A la Cala, durant el 2009, 74 famílies han rebut algun tipus d'ajut ja sigui roba, aliments o altres ajudes. I hi ha 28 famílies fixes que reben cada mes un lot mensual d'aliments. Aquestes 28 famílies sumen una vuitantena de persones. Són famílies de la nostra població que s'han quedat sense feina o que estan malalts i no tenen qui els faci un cop de mà o que, simplement, els hi cal que algú els recolzi moralment per pair millor els moments difícils. Molts cops aquestes persones acudeixen a Cáritas després que s'hagin esgotat tots els procediments legals. De fet, de vegades són els mateixos serveis socials el que els envien perquè tinguin una ajuda extra. Aquests ajuts es lliuren amb confidencialitat absoluta per no perjudicar ningú.

Recursos limitats
Malgrat tot, els recursos de Cáritas són limitats. L'entitat es manté a L'Ametlla amb els donatius i les quotes dels socis. També reben ajuts del Banc d'Aliments de Tarragona. En comparació amb l'any passat les xifres s'han disparat. Si al 2008 Cáritas es va gastar 518 euros en comprar aliments, enguany s'han gastat 2195. I la Unió Europea ha contribuït amb 3356 quilos d'aliments al 2009 en comptes dels 524 quilos del 2008. I pel que fa a ajuts a la vivenda, si l'any passat Cáritas va contribuir amb 257 euros enguany ho ha fet amb 1357. També hi altres despeses de farmàcia, roba interior i bitllets de tren que han augmentat considerablement. Perquè totes aquestes necessitats contundents i urgents puguin pal·liar-me en la mesura del possible, i per a cobrir a més persones amb carències, Cáritas necessita, segons explica Dolors Cervera, que més gent se subscrigui a l'associació.


respostes a "Cáritas apel·la de nou a la nostra solidaritat ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 687,77 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 139
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007