Màx: º C, mín: º C

En directe

Informatiu EMUTE

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

70 Alumnes de 6è de l'Escola Sant Jordi fan un taller de peix

16 . Mai, 2013 a les 12:49
per gfigueres a La notícia del dia
3127 reproduccions
Organitzat pel Grup d'Acció Local Litoral Costa de l'Ebre, ha permès donar a conèixer les espècies de peix i ha promocionat el seu consum entre els escolars.
Divendres va tenir lloc la cloenda del Taller de Peix a l'Escola Sant Jordi, un projecte educatiu promogut pel Grup d'Acció Local Litoral Costa de l'Ebre. Aquest projecte, ha consistit en una sèrie de sessions didàctiques dirigides a nens de 6e curs de primària.
Aquesta iniciativa ha pretès donar als alumnes unes nocions bàsiques sobre nutrició, alimentació saludable i consum de peix, donant-los eines per a diferenciar els tipus de peix existents a la zona i facilitant-los receptes de cuina senzilles, per a que els escolars puguin traslladar aquests coneixements a les seves llars i d'aquesta manera tancar el cercle Escola - Alumne – Família
Segons Àngela Seira, Subdirectora General de Coordinació de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat der Catalunya, "veiem amb molts bons ulls aquesta iniciativa de formació dels alumnes en la promoció del peix, ja que ells són els futurs consumidors i poden incidir actualment en la compra de peix via els seus pares. És un aliment que si a ells els hi agrada i el mengen amb facilitat, promocionaran el que els seua pares el comprin i tinguin hàbits de consum de peix. Són els nostres continuadors i si se'ls habitua en el consum del peix anirem be".
Aquestes sessions han seguit una base didàctica elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. En total han estat 15 hores que els han permès conèixer els tipus de peix mitjançant projeccions de material audiovisual elaborat pel DAMM, show cooking de dues receptes de peix per a fer a casa, Tast dels plats elaborats a base de peix i la complementació de fitxes del Taller del Peix.
També han treballat sobre el peix blau i el peix no comercial tenint oportunitat de participar en un Show cooking de menjar japonès i tast del mateix.
70 El alumnes de 6è també han tingut oportunitat de fer una visita a la Confraria de pescadors de l'Ametlla de Mar on van veure el procés d'una subhasta de peix i se'ls explicà els diferents arts de pesca existents.
Totes les sessions han estat realitzades pel cuiner Josep Margalef i pel personal del Restaurant el Molí dels Avis de l'Ametlla de Mar. Segons Josep Margalef, cuiner del taller, "estem molt satisfets de veure que els nens s'ho han empres en moltes ganes i que haguem aconseguit l'objectiu de que sàpiguen valorar el peix. Molts tenien la po de les espines i se'n han adonat que amb les classes, petites degustacions i nocions de cuina, els atrau més el peix i se'l mengen. Això fa que en mengin a casa i que els pares en comprin".
A més de la Subdirectora de Coordinació de la General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Àngela Seira, també hi van assistir, Gala Martínez, gerent del Grup d'Acció Local Litoral Costa de l'Ebre, les regidores d'Ensenyament i Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, M Carme Martí i Eva del Amo, a més del professorat i la direcció del centre educatiu i els responsables d'impartir el taller.
Aquest és un projecte pioner a les Terres de l'Ebre i a Catalunya.


respostes a "70 Alumnes de 6è de l'Escola Sant Jordi fan un ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 750,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007