Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La regidora de sanitat i l'alcalde de l'Ametlla fan un seguiment personalitzat del servei d'ambulància a malalts crònics

12 . Abr, 2013 a les 13:35
per gfigueres a La notícia del dia
2534 reproduccions
Des del passat mes de novembre l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha posat a disposició dels malalts crònics o amb problemes de mobilitat l'ambulància del SUM (Servei d'Urgències Municipals). L'objectiu és garantir una millor assistència sanitària a aquests pacients.

A l'Ametlla de Mar hi ha prop d'un centenar de malalts crònics o amb problemes de mobilitat, segons els serveis mèdics del municipi. Per aquest motiu l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha posta fil de a l'agulla i, des del passat mes de novembre, ha encetat un nou projecte sanitari a la localitat. I és que l'ambulància del SUM (Servei d'Urgències Municipals) s'ha posat a disposició dels malalts crònics o amb problemes de mobilitat. L'Objectiu és garantir una millor assistència sanitària a aquests pacients.
Per aquest motiu, la regidora de Sanitat, Mari Carme Martí, visita periòdicament als malalts a les seves cases. A més, setmanalment acompanya la regidora l'alcalde del municipi, Andreu Martí. Així ho explica la regidora de Sanitat de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Mari Carme Martí: "fem un seguiment personalitzat casa per casa en el que m'acompanya l'alcalde. En les nostres visites informem del servei  d'ambulància destinat a aquestes persones que tenen problemes de mobilitat. És important que sàpiguen que aquest servei està a la seva disposició".
Tots els interessats en aquests servei només cal que es posin en contacte amb el CAP, amb el SUM, o l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
El SUM registra 200 activacions més el 2012
D'altra banda, el SUM ha fet balanç del 2012 i ha detectat un increment d'activacions. De fet el SUM ha registrat 756 serveis, gairebé 200 serveis més que l'any anterior. En l'informe també es destaca que hi ha poques activacions del 061-112, només 23 del total. La majoria d'activacions tenen com a  destinataris usuaris del nucli urbà de la població. I el centre on es porta el pacient, majoritàriament, és el CAP. Pel que fa a patologies el nombre màxim d'activacions han estat per trauma, en 167 casos, i per problemes de l'aparell respiratori, en 128 casos. A més, si es desglossa els resultats de l'informe per tipus de serveis realitzats per l'ambulància del SUM el 2012, la majoria són urgències. En concret, 388. Recordem que la urgència, segons els tècnics del SUM es diferencia de l'emergència en que el pacient necessita atenció sanitària urgent però no hi ha risc vital immediat. Pel que fa a emergències se n'han registrat 26. Finalment, l'informe destaca que aquest 2012 hi hagut més pacients masculins que femenins. I és que ha hagut atenció a homes en 366 casos i a dones en 201.
D'altra banda, des del SUM s'organitza una nova edició de curs DEA. La data per fer el curs del DEA serà el 20 d'Abril a les 10:00h del matí. Aquest cop té una validesa de 3 anys i no caldrà renovar cada any com es feia anteriorment.
Els interessats  han d'enviar un email al SUM (sum@ametllamar.cat) amb nom i cognoms, telèfon i si es el curs es fa per primera  vegada o es tracta d'una  renovació.


respostes a "La regidora de sanitat i l'alcalde de l'Ametlla..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 734,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007