Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El gas arribarà aquest any a l'Ametlla de Mar

15 . Feb, 2013 a les 12:46
per gfigueres a La notícia del dia
2377 reproduccions
L'Ametlla de Mar serà un dels municipis tarragonins, junt amb l'Ampolla (Baix Ebre), la Sénia (Montsià) on arribarà el gas. Gas Natural va presentar els projectes que executarà enguany al Camp i l'Ebre i la inversió total prevista, que s'eleva als 12,58 MEUR. La companyia també ha sol·licitat els permisos per portar el gas a Rodolat del Moro i a la urbanització Punta de la Mora, al municipi de Tarragona. Gas Natural subministra actualment a 49 municipis i, a finals del 2012, va assolir els 156.759 punts de distribució -4.772 més que en l'exercici anterior-. Pel que fa al consum, la demanda de gas va augmentar l'any passat, especialment en la indústria (12,8%).
Tot i que les previsions de la companyia indicaven que el subministrament de gas natural a l'Ametlla de Mar seria una realitat l'any passat, el cert és que a hores d'ara només s'ha construït la meitat dels 7.000 metres de xarxa previstos al municipi. El delegat a Tarragona de Gas Natural Distribución, Francesc Xavier Olivé, ha avançat, però, que "continuem creixent i l'any passat tenim previst incorporar l'Ametlla i no va poder ser, tot i que l'inici del subministrament es podria produir al mes de febrer o març".
Tot plegat s'explica perquè l'empresa ha posposat l'arribada d'un gasoducte al municipi i ha optat per la ubicació d'una planta provisional de gas natural liquat (GNL). Aquesta mateixa solució provisional també s'ha pres per possibilitar l'arribada del gas a la Sénia i l'Ampolla al llarg d'aquest any, i també a Falset, on les obres de canalització s'iniciaran aquest mateix mes i es preveu que el servei pugui estar operatiu d'aquí a tres mesos.
Olivé ha reconegut que l'empresa està fent una revisió dels gasoductes previstos. Així, ara es prioritza el subministrament dels municipis pendents mitjançant plantes de GNL i, quan hi hagi "viabilitat econòmica", es preveu recuperar la construcció de gasoductes.
Gas Natural invertirà 12,5 MEUR durant l'any 2013 a les comarques de Tarragona. Del total de la inversió prevista, 11,7 MEUR es destinaran a l'ampliació de la xarxa de distribució, amb la construcció de gairebé 33 nous quilòmetres. La resta, uns 800.000 euros, s'invertirà en la renovació i ampliació de la xarxa actual. Aquest esforç inversor i comercial s'estima que permetrà incorporar 4.727 nous punts de subministrament al llarg d'aquest any.
Pel que fa al balanç de l'activitat de l'any 2012, la companyia va invertir a les comarques tarragonines un total de 13,21 MEUR, que s'han destinat principalment a la construcció de noves xarxes i a la renovació i millora de la xarxa ja existent. Aquestes activitats de millora de la xarxa inclouen la renovació de canalitzacions, l'ampliació de la capacitat de distribució existent i el reforçament de les infraestructures.

Durant l'exercici 2012 han augmentat les vendes de l'activitat regulada de gas a Tarragona, dels 18.728 GWh el 2011 als 20.988 GWh, i destaca especialment l'increment del consum industrial, que va passar dels 17.836 GWh el 2011 als 20.123 GWh.
respostes a "El gas arribarà aquest any a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 152,64 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007