Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Japó, protagonista del tram final de la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja del Mediterrani

08 . Mai, 2012 a les 14:39 | 00:05:00
per gfigueres a La notícia del dia
2108 reproduccions
Diumenge dia 6 de maig va cloure la 1a Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja del Mediterrani, esdeveniment bàsicament gastronòmic que va servir per a inaugurar el catamarà Tuna Tour i que ha portat a l'Ametlla els més prestigiosos cuiners del país i les més atrevides i interessants propostes gastronòmiques amb la tonyina com a protagonista.
Quatre viatges diaris fins a les granges de tonyina, vint-i-cinc en total i 2000 viatgers i visites als vaixells pesquers de la Frau i el Tio Gel han atansat a milers de visitants l'activitat pesquera del Grup Balfegó, mentre que a la carpa, hem pogut comprovar de quina manera es talla una tonyina, com es preparen les receptes gastronòmiques o fins i tot l'ornamentació de plantes exòtiques.
Dissabte va tenir lloc el Dia del Japó, una jornada que es va iniciar amb la signatura al llibre d'honor de l'ajuntament del Cònsol General del Japó a Barcelona, Hidehiro Tsubaki i la presentació de la jornada a la Casa de la Vila, on el Cònsol es va mostrar gratament agraït amb la població, "és realment magnífic veure a tanta gent de l'Ametlla participar d'aquest dia. Per la nostra part volem donar a conèixer una mica més de la nostra cultura. Hem d'agrair a l'ajuntament i al grup Balfegó el seu interès. Ara, més important que començar-la, és donar-li continuïtat , una cosa que pels japonesos és sempre un valor important".
Per la seva part, l'alcalde va destacar també  l'organització del Dia del Japó a l'Ametlla i els beneficis que pot comportar. Andreu Martí, "és una magnifica iniciativa. Aquesta amistat i el principi de continuïtat és important. Enguany hem començat a celebrar el primer dissabte de maig la Diada del Japó dins de la Setmana Gastronòmica de la Tonyina i ara entre tots hem de sumar esforços. El Cònsol general ens ha dit que donarà tot el seu suport, igual que el Grup Balfegó com a pioner de la iniciativa i amb l'ajuntament hem de seguir treballant perquè aquest esforç comú pugui beneficiar l'activitat econòmica, el turisme i la gastronomia. Les amistats i les relacions personals acaben sent importants a la vida. Avui és un dia molt bo per a la Cala i hem d'agrair la feina a tots els que han fet possible aquesta jornada".
Per la seva part Pere Vicent Balfegó, copresident del Grup Balfegó, també es mostrava satisfet i agraït, "ja que tenim la tonyina roja com a vincle d'unió. El consolat general ens ha donat suport a l'acte i això és molt important, ja que el Japó ens ha ensenyat  com tractar la tonyina, més enllà del negoci. Ja havíem col·laborat amb el Japó, també en temes com el Tsunami, però encara volíem col·laborar més i volíem assolir el compromís que no fos flor de maig i que es pugui celebrar en anys següents amb el poble i que la gent conegui la seva cultura".
5.000 persones han visitat la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar on s'han servit més de 400 quilograms de tonyina i 1.400 racions de sushi.
Per la Setmana Gastronòmica de Tonyina roja de l'Ametlla de Mar hi han passat prestigiosos xefs com Nando Jubany, Carles Gaig, Oriol Castro del Bulli Foundation, o Joan Bosch de Can Bosch.  El nou catamarà Tuna Tour ha fet 25 viatges amb més de 2.000 passatgers. Durant tot el mes de maig es continuaran fent sortides gratuïtes i a partir de juny els turistes podran banyar-se amb les tonyines.
La tonyina no deixa de ser protagonista encara, donat que fins al 15 de maig, continua la Quinzena Gastronòmica de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar on 13 restaurants de la vila ofereixen els seus menús basats en la tonyina de l'Ametlla de Mar.


respostes a "El Japó, protagonista del tram final de la Setm..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 745,99 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 184
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007