Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El calero Agustí Pallarés torna a l'Everest

30 . Mar, 2012 a les 12:37 | 00:02:26
per gfigueres a La notícia del dia
2330 reproduccions
L'alpinista calero i bomber de professió, Agustí Pallarés Vaqué de 49 anys, tornarà a fer un nou intent al cim de l'Everest aquesta primavera, integrat en l'expedició de la UEC Horta Everest Nepal Expedició 2012, la qual formarà junt amb el seu company als Bombers de Barcelona, Jesús Morales de 40 anys.

Després de fracassar en el seu primer intent a la muntanya més alta del món l'any 2006 com a integrant de l'expedició terres de l'Ebre a l'Everest i de quedar-se a molt pocs metres del cim en patir importants problemes estomacals, Agustí Pallarés tornarà a intentar-ho, en aquesta ocasió per la cara de Nepal, utilitzant la ruta sud de la glacera del Khumbu, la que van utilitzar Edmund Hillary i el sherpa Tenzing Norgay, els primers en trepitjar l'Everest, l'any 1953.

Segons l'Agustí Pallarés, "al 2006 era el cap d'expedició de les Terres de l'Ebre a l'Everest i jo vaig fallar als 7.900m per un tema de gastroenteritis aguda que em van fer arrossegar molts problemes i em va limitar molt. Ja he fallat altres vegades intentant cims de més de 8.000, però la manera en què es van produir els esdeveniments l'any 2006, em va deixar un mal gust de boca. Ara m'ha sortit aquesta ocasió que m'ha brindat el meu company i m'ho he pensat molt poc. Ho tornaré a intentar".

Pallarés ja té en el seu palmarès, dos cims de més de 8.000m, el Cho Oyu(8.201m) i el Shisha Pangma(8.027m), a més dels cims més importants dels Alps, els Dolomites i els Pirineus. El seu company Jesús Morales també es un expert alpinista amb cims als Pirineus  i els Alps, i el Dhaulagiri de 8.167m a la serralada de l'Himàlaia.

L'Everest de 8.848m és la muntanya més alta del món i la dificultat és extrema. Els integrants de UEC Horta Everest Nepal Expedició 2012, tenen intenció de fer els 8.000 metres inicials sense oxigen i utilitzar aquest suport vital per afrontar els 848 metres finals.

L'expedició va sortir dimecres dia 28 de març cap a Nepal amb l'objectiu d'afrontar un pla de preparació que contempla un trekking d'aproximació i altres activitats d'aclimatació al clima i a l'alçada, per afrontar l'ascensió les primeres setmanes de maig amb l'objectiu de tornar el 25 de maig amb la fita aconseguida.


respostes a "El calero Agustí Pallarés torna a l'Everest"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 658,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 192
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007