Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Acord entre l'Ajuntament i els veïns de Roques Daurades en les obres de la urbanització

17 . Mai, 2011 a les 14:00 | 00:01:46
per gfigueres a La notícia del dia
2707 reproduccions
La urbanització Roques Daurades es va crear als anys seixanta i ha anat arrossegant algunes mancances entre les quals destacava les deficiències del clavegueram. Per tal d'evitar, precisament, la proliferació d'urbanitzacions sense serveis adequats l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va canviar del sistema de cooperació al de compensació. Aquesta és al tasca que duu a terme la Cala Gestió, encarregada de tramitar i gestionar tots els processos d'urbanització. Això és el que ha succeït a la històrica urbanització de Roques Daurades on el consistori calero va obrir un procés de diàleg amb l'anterior Junta de l'Associació per tal d'aconseguir millores per la urbanització, especialment la del clavegueram. La disconformitat d'un sector de veïns per com s'havia fet aquest procés i pel cost final de les obres a assumir pels propietaris, en una situació de crisi generalitzada, va provocar, per una banda, el canvi de la Junta de l'Associació i, per l'altra, la presentació de diversos contenciosos administratius. Ara, després de moltes converses s'ha arribat  a un acord que posarà punt i final a les diferències entre veïns i Ajuntament. I és que, és redueix en un milió d'euros, aproximadament, la despesa a assumir pels propietaris ja que la reparcel·lació de la urbanització s'ha aplaçat i, per tant, no s'hauran de pagar les indemnitzacions previstes. A més, cal restar el cost de certes millores que de moment han quedat en un segon pla i la despesa a la baixa de l'adjudicació de l'obra. D'altra banda, el cost de les obres, que van començar fa un any i que es preveu que s'acabin abans de l'estiu, els propietaris el podran pagar de manera fraccionada.

"Quan varem arribar a l'acord amb la Cala Gestió varem fer una assemblea general de l'Associació. Va sortir el sí, tot i que, com sempre i amb tot, hi va haver gent que va estar en desacord. A més, cal tenir en compte que tenim un 30% d'estrangers a la urbanització. El nostre objectiu és aconseguir les millors condicions pels propietaris", va explicar Luís Díez, President de l'Associació de Veïns de Roques Daurades.

A més, Díez va demanar que un cop finalitzades les obres del clavegueram cal que l'Ajuntament faci els esforços necessaris per connectar-lo a una depuradora d'acord amb les necessitats de la urbanització.


respostes a "Acord entre l'Ajuntament i els veïns de Roques ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,73 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007