Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

25 ciclistes prenen part en la pedalada contra el canvi climàtic

28 . Set, 2010 a les 12:41 | 00:01:40
per gfigueres a La notícia del dia
1802 reproduccions
Diumenge 28 de setembre va tenir lloc la Pedalada contra el canvi climàtic organitzada per l'Àrea Municipal d'Esports i La Cala Bikers. 25 participants d'edats dispars van prendre part en la marxa que va transcórrer per diferents indrets de la població en els 20 quilòmetres de recorregut previstos. S'ha de dir que el fort vent de Mestral va deslluir la convocatòria. Entre els participants es van repartir matrícules de la Pedalada amb el missatge "1 km de bici evita 0,17 kg de CO2" que es lluïen a les respectives bicicletes. L'organització de la pedalada va posar de manifest la importància d'efectuar la major part dels desplaçaments al nostre municipi a peu o amb bicicleta pel doble objectiu de fer salut i de posar el nostre granet de sorra en la conservació del Medi Ambient.

"Pedala contra el canvi climàtic 2010"
"Pedala contra el canvi climàtic 2010" suma 20 municipis més que l'any anterior en la seva IV edició i arriba a més de 100, fita que es va proposar enguany. La majoria de les 85 bicicletades (alguns municipis les organitzen de forma conjunta) van tenir lloc de manera simultània. 10 ja s'havien realitzat. La participació total va ser d'unes 30.000 persones que amb aquest gest apostaven per una nova cultura de la mobilitat a favor de la bicicleta.

Organització a tres bandes
"Pedala contra el canvi climàtic" està organitzat pels ajuntaments, coordinat pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC) i promogut per la Generalitat en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Pensem que gairebé la meitat del CO2 a Catalunya prové del transport, un dels principals causants del canvi climàtic. Que tots prenem consciència de la necessitat d'utilitzar menys el cotxe o la moto i més els transports sostenibles és el que pretenen els més de 100 municipis de Catalunya que han celebrat la Pedalada.

Trajectes no necessaris
A Europa, la meitat dels trajectes que fem amb cotxe per anar a treballar, portar els nens a l'escola o anar a comprar són inferiors a tres km. Agafar la bicicleta en comptes del cotxe o la moto per fer un trajecte de cinc km o pocs minuts amb bicicleta, per exemple, suposa un estalvi de 0,85 kg de CO2 a l'atmosfera. A més, combinat amb el transport públic facilita desplaçaments de llarga distància.


respostes a "25 ciclistes prenen part en la pedalada contra ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 706,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007