Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El brot i la branca guanya el Primer premi Nit de Poesia al carrer

22 . Jun, 2010 a les 13:13 | 00:03:27
per gfigueres a La notícia del dia
3049 reproduccions
El brot i la branca de Julián Arribas Pérez va ser per unanimitat el poema guanyador del 1r Premi Nit de Poesia al carrer que organitza l'Associació Cala Cultura amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de L'Ametlla de Mar. El veredicte del jurat es va fer públic la nit de dissabte i a Arribas se li va fer entrega d'un diploma, l'emblema de Calacultura i els 500 euros del premi. L'acte va tenir lloc a la Plaça Nova a les 22:30 de la nit i tot i que es va pensar en traslladar la primera nit de poesia al carrer a un espai tancat a causa del vent, finalment es va pensar que si es feia, la nit perdia tot el seu sentit. Arribas es mostrava sorprès i satisfet per rebre el premi. "Aquest poema el que té és una sonoritat molt intensa i un tema amorós que sempre atrau tothom. Ha estat una il·lusió molt gran per a mi. De fet, ha estat una sorpresa ser el guanyador. He publicat algunes novel·les infantils però en poesia he publicat molt poca cosa, algun poema aïllat. Per tant, segueix essent una cosa nova per a mi". Arribas, natural de Burriana, és mestre d'escola. Pel que fa a la poesia es considera neòfit, com deia, tot i que ja ha guanyat el premi la Flor Natural de Torroja del Priorat amb l'obra La fecunditat del fang un cant espiritual a l'amor.

Una nit feliç
Per la seva banda, Joan Callau, membre fundador de Calacultura també se sentia feliç pel desenvolupament de la nit i per la força del poema guanyador. "Estic més que satisfet. Molt content perquè la gent malgrat la ventada ha respòs molt bé i respecte a si d'haver una continuïtat jo crec que s'ha demostrat que la poesia no és una cosa de quatre gats ni de bitxos raros. Sempre he dit que en un moment determinat de la vida un poema ens pot obrir els ulls, ens pot tancar una ferida i ens pot obrir un camí".

Arts i lletres
Formaven part del jurat personalitats relacionades amb les arts i les lletres. Joan Rebull, pintor local, Vicent Llorca, historiador, Pilar Casanova, filòloga, i Joan Callau, premi Pompeu Fabra 1987 per "Aquell temps safir". Durant l'acte, dos rapsodes professionals de Reus, Helena Tarragó i Salvador Forés, van recitar poemes de Gerard Vergés, Salvador Espriu, Joan Margarit, Martí Pol i Juan Goitisolo, entre d'altres autors consagrats. També van recitar alguns poemes d'autors anglesos i francesos. A més, el guanyador va llegir el seu poema.

Agraïments
Joan Callau també va agrair el suport de l'Ajuntament i en especial de la regidora de Cultura, Mari Carme Martí, i la il·lusió i el treball de tots els membres de l'associació que han fet possible que aquest primer premi de poesia fos una realitat. A més va esperonar el guanyador a seguir escrivint. A la convocatòria, s'han presentat 37 treballs d'arreu de Catalunya i el País Valencià. Per tant, la valoració que fa la Cala Cultura és molt positiva en quant a la participació. L'objectiu de l'associació és que el premi tingui continuïtat de cara a l'any vinent. Aquest premi neix per donar a conèixer diferents veus poètiques, emergents i consolidades. Els autors podien participar-hi amb un poema o un conjunt de poemes amb cohesió temàtica, escrits en català, de tema lliure i inèdit. També s'admetien obres.


respostes a "El brot i la branca guanya el Primer premi Nit ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007