Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El SUM ha estat activat 260 cops aquest estiu

28 . Set, 2010 a les 14:37 | 00:03:13
per gfigueres a La notícia del dia
2330 reproduccions
Tot i que s'ha notat una lleugera disminució de serveis, el SUM ha treballat a bon ritme i la col·laboració estreta amb la policia local ha estat excel·lent i molt fructífera per tots. El SUM ha fet un total de 260 serveis des del 15 de Juny al 15 de setembre. En aquest temps s'han atès 121 urgències, nou emergències (és a dir en nou ocasions la vida del pacient estava en risc imminent), set emergències pediàtriques, 14 accidents de trànsit, tres rescats en llocs de molt difícil accés, dos casos de violència de gènere i s'ha fet suport a altres cossos com policia local, mossos i bombers en 12 ocasions. La resta han estat serveis preventius a platges i esdeveniments esportius i festius entre d'altres. Hi ha hagut un total de set defuncions ja sigui per mort immediata, per accident de trànsit o per malalties cardíaques que han acabat en aturada cardio-respiratòria irreversible.

Final feliç
Potser el cas més greu, però que va acabar amb un final feliç, va ser el d'un nen de tres anys que va caure accidentalment a la piscina i es va donar un cop al cap quedant inconscient i fent una aturada càrdio respiratòria. Sortosament, les maniobres per recuperar-lo van ser efectives i el nen hi va respondre. Un altre cas similar va passar també amb un nen de cinc anys, al que també se'l va poder salvar la vida. El SUM ha estat activat 72 vegades directament per particulars i 63 cops per la Policia Local o altres cossos policials. Creu Roja ha sol·licitat el SUM quatre cops, el CAP només dos perquè per protocol activen l'ambulància a través del SEM, tot i que ha de venir de fora de la nostra població, amb la conseqüent pèrdua de temps en la realització del servei. El mateix passa amb el 061, que ha activat l'ambulància del SUM només dos vegades.

Qüestió a arreglar
Anna Gallart, regidora de Sanitat, creu que és una qüestió que s'hauria d'arreglar en breu. "Ho hem intentat de totes les maneres i crec que fins i tot hauríem d'anar una mica més amunt. Des d'aquí no podem fer res més. És un problema d'ells, ja sigui per qüestions polítiques o d'altres tipus però que s'hauria d'arreglar aviat. Trobo que hauríem de poder reunir-nos amb instàncies superiors perquè estem tractant amb vides humanes i és molt important no perdre el temps en l'activació de l'ambulància sobretot tenint una  aquí. No s'hauria de perdre tant de temps en pensar des d'on s'activa el servei. No és correcte. I més quan parlem, insisteixo, que de vegades està en joc la vida de les persones".

Naturalesa de la patologia

Pel que fa a patologies, la més repetida és la del pacient traumàtic amb 56, també hi han hagut 15 lipotímies, 12 pacients psiquiàtrics, tres accidents laborals, set patologies cardíaques, vuit respiratoris, un intent d'autòlisis (suïcidi), set patologies digestives, nou neurològics i altres de diversa índole. Per sexe, la cosa ha quedat igualada. Ha hagut el mateix nombre d'homes que de dones, encara que segons les patologies varia el número per sexe. Per exemple, la patologia cardíaca és majoritàriament masculina, mentre que les lipotímies i les crisis d'ansietat acostumen a ser patologies femenines.

Estudiants d'infermeria
Enguany l'equip del SUM s'ha vist reforçat per la presència de dues estudiants en pràctiques provinents de l'Escola Universitària d'Infermeria de Catalunya.


respostes a "El SUM ha estat activat 260 cops aquest estiu"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 678,85 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 5
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007