Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Milers de persones es manifesten a Móra contra el cementiri nuclear

08 . Mar, 2010 a les 14:00
1820 reproduccions
Unes 10.000 persones, segons els organitzadors, i unes 4.000, segons els Mossos d'Esquadra, es van manifestar pels carrers de Móra d'Ebre contra el Magatzem Temporal Centralitzat de residus (MTC). La mobilització convocada per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) tenia com objectiu demostrar el consens al territori contra el cementeri nuclear. Recordem que Ascó és una de les vuit candidatures oficials a tot l'estat per acollir el magatzem de residus nuclears.

Com a portaveu a de la CANC, Sergi Saladié va explicar l'important que era aquesta mobilització per evitar la col·locació del cementiri de residus a Ascó: "Nosaltres estem aquí per a reivindicar que l'Estat incorpori el paper de les comunitats autònomes, on hi hagi territoris afectats, en la presa de decisió de l'emplaçament del cementiri de residus. Això no ho diem nosaltres sols ho diu el Congrés del Diputats on es va aprovar per una unanimitat la setmana pasada. Es que sinó es farà com feia Franco."

Des del consistori calero es va donar tot el suport a la Coordinadora. "Una vegada més s'ha demostrat la força que té el poble de la Cala en la lluita antinuclear. Hem fet l'autobús i estem molt contents que han vingut molts caleros. Des de la Cala volem dir al govern de l'Estat i de la Generalitat que no hi ha dret que amb els esforços que hem fet per diversificar l'economia i vetllar pel mediambient ara ens col·loquin un cementiri nuclear a Ascó. Un cementiri que no només afecta Ascó, afecta a totes les Terres de l'Ebre. A més, ja n'hi ha prou que tot el que no volen ens ho posin a les nostres comarques", va explicar Joan Pere Gómez i Comes, regidor de l'Ametlla de Mar: Durant la manifestació els participants van fer sentir la seva veu pels carrers de Móra amb lemes com "Catalunya diu No a al cementiri nuclear" o "Alcalde d'Ascó de cap al reactor". Acompanyats per la música de les gralles el manifestants es van dirigir a la plaça de D'alt del municipi on es va finalitzar la mobilització amb lectura de diversos manifestos en els quals van participar la Coordinadora Anticementiri Nuclear, plataformes en contra dels parcs eòlics i la Plataforma en Defensa de l'Ebre, units per fer front a les agressions a les Terres de l'Ebre.


respostes a "Milers de persones es manifesten a Móra contra ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 690,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 216
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007