Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La CUTE aprova el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de l'Ametlla de Mar

06 . Oct, 2010 a les 10:49 | 00:03:47
per gfigueres a La notícia del dia
2201 reproduccions
La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat aquest dilluns 4 d'octubre de forma definitiva el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de l'Ametlla de Mar (POUM) després de cinc anys que es comencés a treballar per substituir a l'anterior Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de 1992. El nou POUM està àmpliament consensuat pel conjunt de la societat calera, fet que queda reflectit amb la presentació de només una cinquantena d'al·legacions.

Gran satisfacció
Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, ens explicava que "estic molt satisfet perquè avui és un dels dies més importants de la història recent de La Cala. Ha estat un treball molt difícil, un llarg procés, en el que hem comptat amb la complicitat i l'aportació de partits polítics, entitats i molt ciutadans. Val a dir que a les Terres de l'Ebre hem estat líders i pioners en aprovar un pla que és modèlic. Volíem fer un marc legal de cara al futur de La Cala, traçant un bon rumb i protegint la nostra costa tirant endavant temes tan significatius com tirar en terra els murs del Bon Repòs per convertir-lo en un gran parc públic o fer de Port Olivet i la Punta del Bon Capó espais públics i no privats. Tot això l'hem aconseguit entre tots".

Objectius prioritaris

Els objectius d'aquest nou pla són la utilització racional del territori i el medi ambient, la preservació dels recursos naturals i dels valors paisatgístics, arqueològics, culturals i històrics, la utilització de models de baixa ocupació de sòl que evitin la dispersió en el territori i afavoreixen la cohesió social i l'estructuració d'una xarxa de comunicacions que permeti una mobilitat sostenible. D'entre les estratègies a seguir destaquen la implantació de polítiques d'habitatge social, la creació d'espais destinats al desenvolupament d'activitats econòmiques, bàsicament industrials, de serveis i hoteleres i l'assoliment del grau d'urbanització necessari en sectors de planejament que no han dut a terme les obres necessàries, bàsicament de clavegueram.

Incorporació de novetats
Pel que fa a les novetats que incorpora, es troben la nova zona esportiva al sector 22B1, amb un nou camp de futbol i piscina coberta entre d'altres serveis, la nova zona educativa al sector 22B1, amb un nou IES, CEIP i llar d'infants, el nou eixample del municipi al mateix sector, la possibilitat que el nucli urbà salti l'autopista i la via ferroviària i pugui continuar creixent de forma ordenada protegint la costa al mateix temps, la creació d'una nova zona lúdico-festiva i la recuperació del castell de Sant Jordi que passa a ser de titularitat pública. També es pretén un casc urbà més amable i ordenat amb la creació d'un gran parc i pulmó verd a l'actual parc del Bon Repòs i la protecció i regulació de la façana marítima i una més gran cohesió i justícia social amb mesures com la planificació de més de 300 vivendes de protecció oficial i social en diferents zones i la residència d'avis ubicada al propi sector de Ribes Altes 2ª Fase

Protecció del Medi Ambient
En el punt de la protecció del medi ambient i la reducció de la pressió urbanística,es desclassifiquen més de cinc milions de m2 en el conjunt del terme. Es desclassifiquen el sector El Platé, la punta de l'Àliga i l'Estany Nord. I és protegeix el conjunt del sistema costaner fins i tot desclassificant sectors amb drets ja adquirits com Port Olivet i la Punta de Bon Capó al tram sud i el sector Artilleria al tram nord. I cobra especial rellevància la non nata urbanització de Port Olivet. Aquest espai de 60 hectàrees s'ha pogut salvar, en l'anterior pla hi havia prevista una urbanització de luxe, i en breu recuperarà el seu aspecte natural i passarà a formar part dels vuit kilòmetres de la costa sud del municipi, un dels últims reductes de costa verge i semiverge de Catalunya i l'estat espanyol.


respostes a "La CUTE aprova el nou Pla d'Ordenació Urbanísti..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 801,17 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007