Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Bus de les Professions visita l'Ametlla

13 . Gen, 2010 a les 18:10
1633 reproduccions
Dimarts 12 de gener el bus de les professions es trobava aparcat a les portes de l'Institut Mare de Déu de La Candelera. Aquest bus, posat en marxa per la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats que depèn del Departament d'Educació, és una unitat mòbil itinerant que mitjançant visites concertades ofereix a l'alumnat de tercer i quart d'ESO la possibilitat de conèixer de prop les característiques de la formació professional i els cicles formatius que es poden estudiar a Catalunya. Xavier Garcia, tècnic del bus, ens deia que "intentem visitar cada any unes 55 poblacions d'arreu Catalunya amb l'objectiu d'orientar els alumnes pel que fa a la Formació Professional. Les xerrades que s'inclouen dins d'aquesta orientació van adreçades sobretot a alumnes de 4art d'ESO i 2on de Batxillerat i també a les seves famílies. En el transcurs de les mateixes els expliquen en que consisteixen els cicles formatius i quin és l'organigrama del departament pel que fa a les vies formatives a les que poden tenir accés a partir d'aquests cursos que he anomenat".

Famílies professionals
El Bus de les Professions ofereix descripció de les famílies professionals de l'FP, assessorament individualitzat durant l'horari d'atenció al públic, sessions informatives per als pares de l'alumnat i participació en el Saló de l'Ensenyament de Barcelona. Els grups d'alumnes, de 15 a 17, poden visitar el Bus al matí o a la tarda dins d'un horari establert. Cada 45 minuts entra un grup i la visita dura uns 75 minuts. De sis a set de la tarda, el bus resta obert al públic en general per informar sobre els cicles formatius, les modalitats del batxillerat, l'accés a la Universitat, els estudis universitaris, els programes de qualificació professional inicial, els cicles formatius i les beques entre d'altres qüestions d'interès per a l'alumnat. També, de sis a set de la tarda, es fan xerrades per als pares, organitzades conjuntament amb els ajuntaments i els centres educatius dels municipis que reben el Bus.

Visita molt positiva
La visita al bus acostuma a ser molt positiva per als alumnes perquè descobreixen en què consisteix realment la Formació Professional i es preocupen per informar-se més via web, trucant a Educació o visitant el Saló de l'Ensenyament. Pel que fa al tema de la inserció laboral, els tècnics no hi profunditzen perquè troben que és un món massa complex tot i que si parlant de percentatges d'incorporació al món laboral dels alumnes que han acabat els seus cicles formatius. A l'Ebre, el bus visita en aquest recorregut des de l'octubre del 2009 al maig del 2010, a banda de l'Ametlla, Santa Bàrbara, Tortosa i Móra d'Ebre.


respostes a "El Bus de les Professions visita l'Ametlla"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 172,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007