Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Commoció per la tràgica mort d'una nena a la platja de Sant Jordi

16 . Ago, 2009 a les 09:00
1734 reproduccions
La nena de 8 anys no va poder superar les greus ferides provocades per l'hèlix d'un barca que va fer un efecte remolí succionant-la en accionar-se un comandament de l'embarcació de manera accidental.

El poble de La Cala va quedar commocionat el dia 12 d'agost pel terrible accident en el que va morir una nena de 8 anys a conseqüència de les greus ferides que li va ocasionar l'hèlix d'una barca d'esbarjo mentre estava nedant a la platja de Sant Jordi. La barca, fondejada a Sant Jordi, era propietat d'un empresari de la nostra localitat que tenia una relació familiar amb la nena, veïna de Cambrils i que es trobava passant uns dies de vacances.

Segons la guardia civil, que es va fer càrrec de la custòdia del cos per tractar-se d'un fet ocorregut a la mar i, per tant, de la seva competència, i que es va encarregar d'esbrinar la causa del succés, l'accionament accidental d'un comandament de l'embarcació, va ser, en una primera hipòtesi, el desencadenant de la tragèdia. Segons van explicar fonts de l'institut armat, la nena estava banyant-se amb la seva tia a uns 50 metres de la costa, prop de l'embarcació, amb un flotador i subjecta per una corda que, en un moviment involuntari, va ser la que hauria accionat accidentalment un comandament de la nau. Aquest fet hauria posat en marxa el motor de l'embarcació, que va començar a moure's cap enrere amb la conseqüent creació d'un remolí al voltant de l'hèlix que va provocar un efecte de succió que arrossegà la nena cap a les pales provocant-li nombroses ferides i una important pèrdua de sant que va fer impossibles els intents de reanimació.

El cos de la nena va ser traslladat posteriorment al CAP de l'Ametlla de Mar. Un cop practicada l'autòpsia, es van lliurar les restes mortals a la família que van poder enterrat la nena a l'endemà de l'accident. D'altra banda, l'institut armat va obrir les diligències pel cas, que va traslladar al jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Tortosa. Xavier Llambrich Bono, regidor de Governació, explicava que tot el consistori i el poble de La Cala estem commoguts per aquest accident i volem expressar el nostre condol als familiars i amics de la criatura. També dir que tots els efectius sanitaris i policials es van desplaçar immediatament al lloc dels fets i, malgrat que es va fer tot el possible per salvar-la, la gravetat de les ferides no ho va permetre”. En efecte, al lloc dels fets van acudir, a banda dels serveis sanitaris, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.

Cal dir que es va haver d'activar un equip de psicòlegs per atendre la família (els propietaris de la barca es trobaven en estat de shock des del moment de l'accident) i que els mateixos equips sanitaris també van quedar molt afectats psicològicament.


respostes a "Commoció per la tràgica mort d'una nena a la pl..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 684,19 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 221
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007