Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple aprova dues modificacions de les ordenances fiscals i es mantenen «congelats» els impostos

01 . Oct, 2016 a les 21:00
per drodriguez a La notícia del dia
1014 reproduccions
El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va aprovar dimarts al vespre nomenar les noves direccions facultatives dels contractes de l'enllumenat públic i de la gestió d'abastament d'aigua i sanejament al nou enginyer municipal, Jordi Elvira, després que l'anterior, Jaume Beltran, deixés el seu càrrec a l'agost arran de la seva imputació en el marc del cas Efial. Ambdós nomenaments es van aprovar amb els vots a favor del govern –d'ERC i Compromís per la Cala– i Plataforma Calera, i l'absentenció de Convergència i Unió.

La mateixa votació es va produir en l'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal que regula la recollida de residus per a grans productors, com ara establiments turístics, indústries o benzires que, segons apuntava al plenari la regidora de Medi Ambient, «han millorat la seva gestió». D'altra banda, i per unanimitat, es va aprovar una modificació de les taxes de la Llar d'Infants Xerinola per contemplar la quota reduïda, on s'ofereix un descompte d'un 10% a les famílies amb dos o més nens matriculats al centre d'educació infantil.

«És l'ultim ple en el que podiem fer modificacions d'impostos, taxes i preus públics i, tot i la greu situació econòmica per la que travessa l'Ajuntament, ens mantenim amb tots els preus congelats» comentava, després del ple, la portaveu d'Esquerra Republicana, Mayte Puell. En la mateixa línia s'expressaven els socis de govern, en paraules del poratveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, que deia que «el més important és el que no ha estat, i una de les coses que no ha sortit és que no s'ha apujat cap impost de l'Ajuntament. Tot està congelat perquè ens vam comprometre a no apujar els impostos i així ho mantindrem durant aquest mandat».

Una delicada situació econòmica de la que en parlava la portaveu de Plataforma Calera, Marta Font, destacant els punts on el govern dóna compte de la situació financera de l'Ajuntament «perquè estem intervinguts, i hem rebut tota la informació detallada». A la vegada, valorava l'aprovació de «la cessió de l'activitat que tenia l'anterior enginyer, i la nova persona que s'ha nomenat i proposat des del govern». També des de l'oposició, Joan Pere Gómez, de CiU, lamentava que no hi hagués punts de debat al ple «i una vegada més ha estat un ple de pur tràmit, on cap dels punts de l'ordre del dia eren punts amb contingut».

La convocatòria d'ajuts d'ENRESA present al ple
De fet, en el torn de preguntes, el cap de l'oposició i portaveu de Convergència, Joan Pere Gómez, va preguntar al govern si el municipi s'havia acollit a la convocatòria d'ajuts d'ENRESA per aquest 2016 destinats a l'impuls turístic. «Hem preguntat si l'Ajuntament s'havia adherit a aquesta línia d'ajuts, en projectes d'impuls turístic amb un pressupost de 900.000 €, i ens han dit que s'ho estaven mirant però que no en tenien constància» explicava Gómez, que afegia que «el nostre poble no pot perdre de cap de les maneres una convocatòria d'aquestes maneres» i permetria un impuls econòmic a la situació financera.

L'alcalde va exposar, en el mateix ple, que no havien rebut cap informació sobre aquesta convocatòria –així consta al registre d'entrada de l'Ajuntament– i que eren coneixedors de la situació després d'assabentar-se per la premsa –a través del Diari de Tarragona–. «Aquesta setmana hem iniciat les reclamacions oportunes, per saber el perquè l'Ajuntament no ha rebut aquesta convocatòria lamentant un cop més trabes que ens trobem després del canvi de govern» sentencia la portaveu d'ERC.


respostes a "El ple aprova dues modificacions de les ordenan..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007