Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Rescaten Nova Marisín després d'hores a la deriva

13 . Mar, 2014 a les 14:54
per gfigueres a La notícia del dia
3773 reproduccions
Aquest dimecres  a la tarda, cap a les cinc, el patró de la Nova Marisín, Vicenç Martí, i els seus mariners, van atracar al port de la Cala sans i estalvis després d'una nit de nervis a la mar. Allí els esperaven família i membres de la Confraria de Pescadors. I és que des del dimarts al migdia aquesta embarcació d'arrossegament es trobava a la deriva a 25 milles a l'est del Cap de Tortosa.
" Aquest incident va passar perquè és una zona de fortes correnties, estaven a molta profunditat, ja que anaven a la gamba, i se'ls va enredar la xarxa a les pales. Llavors les maquinilles ja no podien fer la seva funció i tot estava en mans de salvament marítim. Estem molt contents des de la Confraria de com s'ha treballat des de Salvament i Capitania Marítima", explica Janet Llambrich, és el Patró Major de la Confraria de Pescadors.
El centre de Salvament Marítim a Tarragona va rebre al voltant de les dotze del migdia del dimarts un avís de l'embarcació d'arrossegament Nova Marisín, alertant que es trobava a la deriva i sense comandament.
Immediatament es va mobilitzar la Guardamar Polimnia per prestar assistència al pesquer, que tenia l'hèlix enganxada a la xarxa de pesca i, a més, un dels elements de la xarxa va quedar ferm al fons, a 320 metres de profunditat, amb la qual cosa no podia ser remolcada a port, de manera que el pesquer i la guardamar van quedar a l'espera d'un equip de bussos per poder dur a terme el rescat de l'embarcació.

En vista de la previsió meteorològica de llevant força 5, Capitania Marítima va optar per seguretat per mobilitzar bussos de la Base Estratègica de Cartagena per alliberar el pesquer del fons i poder-lo remolcar fins al port.

A primera hora del matí del dimecres, els bussos de Salvament Marítim es van traslladar a la zona i van poder alliberar el pesquer a un quart d'onze del matí i recuperar el cable, la porta i l'art. Després d'alliberar el pesquer i seguint instruccions de Capitania Marítima, la Guardamar Polimnia va procedir a remolcar el pesquer al port de l'Ametlla de Mar.
Al llarg del matí de dijous, l'embarcació restà a l'escar del port de la Cala  pendent de les pertinents revisions per poder sortir a la mar el més  aviat possible. "Afortunadament, no hi hagut danys humans ni excessius danys materials", afirma Janet Llambrich.


respostes a "Rescaten Nova Marisín després d'hores a la deri..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,87 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 73
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007