Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'alcalde envia a la trituradora el requeriment del govern espanyol sobre l'1-O

13 . Set, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1546 reproduccions
L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha respost d'una manera simbòlica al requeriment, enviat pel govern espanyol, a tots els ajuntaments catalans perquè no participin en l'organització del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, convocat per la Generalitat, on també alerta de la «inconstitucionalitat» de la votació.

Després que entrés al registre, el també vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va enviar a la trituradora el document oficial, tal com va publicar al seu compte de Twitter, afegint haver rebut i arxivat el requeriment de l'Estat.

«Això és una anècdota», ha dit Gaseni traient ferro a l'acció. En canvi, creu que és greu que l'estat demani als alcaldes desobeir al Parlament català. «És molt greu que el govern d'Espanya ens demani que desobeïm les lleis aprovades pel Parlament, aquelles que estan aprovades on està la nostra sobirania, i que és la que volem és respectar», comenta.

Sobre l'advertència, l'alcalde remarca que l'únic que estan fent «és facilitar que pugui haver-hi la màxima expressió de la democràcia, que pugui haver-hi un referèndum, i que els veïns i veïnes puguin expressar què volen pel seu país». L'alcalde d'Argentona, Eduard Calvo, també ha actuat de la mateixa manera que Gaseni.


La Fiscalia ordena investigar i detenir els alcaldes que col·laborin amb el referèndum


La Fiscalia General de l'Estat ha demanat als fiscals en cap de Catalunya que obrin diligències en relació a una llista d'alcaldes catalans que estarien col·laborant amb l'1-O. En cas que no compareguin quan els fiscals els citin a declarar, els Mossos d'Esquadra tenen ordres de detenir-los. Així ho ha dictat el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, qui ha assenyalat que les diligències han de començar pels municipis implicats amb més població.


respostes a "L'alcalde envia a la trituradora el requeriment..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,86 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007