Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

27 dones de l'Ametlla de Mar van ser ateses pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones el 2016

08 . Mar, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1629 reproduccions
Segons la memòria anual del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Baix Ebre, l'any passat es va atendre un total de 27 dones de l'Ametlla de Mar. En global, 226 dones –un 6,6% més que el 2015– van ser ateses per aquest servei, que va fer 457 intervencions.

D'aquestes, 43 dones van ser ateses per ser víctimes de violència de gènere, un 16,2% més que el 2015, en tota la comarca, exceptuant Tortosa que disposa de servei propi. Pel que fa a l'Ametlla de Mar, durant el 2016 s'han atès 2 casos, un 66% menys que el 2015, que es van atendre un total de 6 dones.

De les 457 intervencions fetes l'any passat, la majoria van correspondre a atencions de caràcter psicològic i de caràcter jurídic, mentre que les atencions de caràcter social van ser poc més d'una desena. En l'àmbit psicològic, la tipologia més freqüent va ser l'angoixa, mentre que en l'àmbit jurídic van correspondre a casos de divorci, custòdia de fills o filles, o incompliment de sentències.

Pel que respecta a les 226 atencions fetes el 2016, el perfil més freqüent correspon al d'una dona entre 30 i 45 anys; i pel que fa a l'estat civil, un 33,62% de les dones ateses estan casades o viuen en parella. La majoria de casos atesos van correspondre a Deltebre amb 93, i a major distància l'Ametlla amb 27, i l'Aldea i Roquetes amb 26 respectivament.

Amb aquestes dades, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha engegat una campanya formativa d'informació i sensibilització respecte a la violència masclista oferint, a banda del servei jurídic, psicològic, administratiu i social, una sèrie de material de reproducció i lectura que està disponible als estands publicitaris de la planta baixa.

«Lluitem de manera activa contra la violència domèstica i de gènere recordant que estem a la disposició de qualsevol víctima que necessiti ajuda» explica la regidora de Benestar Social, Mayte Puell, que considera que la davallada d'atencions «obeeix a una gran sensibilització que estem fent des del consistori i que sembla que està donant els seus fruits».

El SIAD és un servei públic del Consell Comarcal del Baix Ebre que ofereix a la població femenina informació, orientació i assessorament, per contribuir que les dones puguin gaudir dels seus drets civils i personals en llibertat i sense discriminacions.

Dia Internacional de la Dona Treballadora

Aquestes dades s'han donat a conèixer justament el Dia Internacional de la Dona Treballadora que se celebra aquest dimecres, 8 de març. La regidora de Benestar Social ha assenyalat que «treballem dia rere dia per garantir que els drets de les dones siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància. Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i la discriminació per raó de gènere encara estan presents i són massa latents».

De fet, les situacions de vulnerabilitat es tradueixen en una major precarietat laboral de les dones i en una feminització de la pobresa. Segons un estudi recent d'Enginyeria Sense Fronteres, 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones. I també, segons l'últim informe del Govern, l'escletxa salarial entre homes i dones se situa en un 26,6% a Catalunya.

«Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, a tota la nostra gent, a tots els nostres amics caleros i caleres per a contribuir a una societat més justa i més igualitària», remarca Puell.


respostes a "27 dones de l'Ametlla de Mar van ser ateses pel..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,77 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007