Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El futbol de La Cala ja té el seu llibre: ‘Història del futbol de l'Ametlla de Mar (1920-2016)'

09 . Feb, 2017 a les 20:30
per drodriguez a La notícia del dia
2077 reproduccions
El darrer dia de la Festa Major, el passat diumenge 5 de febrer, va tenir lloc la presentació del llibre, 'Història del futbol a l'Ametlla de Mar (1920-2016)', amb una Sala SCER plena de gom a gom. Es tracta d'un llibre de caràcter històric escrit per Fran Samarra, exjugador i entrenador de futbol, i Gabriel Comes, fill de Patiquet, antic jugador dels anys 40, actualment resident a Torredembarra.

El llibre repassa la història del futbol a l'Ametlla de Mar a través d'actes, cròniques periodístiques, imatges gràfiques, documents i sobretot, la informació obtinguda a través d'entrevistes personals amb molts exjugadors i exdirectius. «A la Cala, un diumenge sense futbol no era diumenge» comenta Fran Samarra, coautor del llibre.

Dades, noms, alineacions, anècdotes i les fotografies de molts equips i jugadors, il·lustren una obra que es remunta als anys 20 del segle passat i que s'allarga fins als nostres dies. «L'Ametlla  ha  estat  un  poble molt futboler i això es veu en les fotografies antigues que el camp sempre estava ple de gom a gom» diu l'altre autor, Gabriel Comes.

Partits de festa major, ascensos, eliminatòries fins i tot contra el Barça o els diversos terrenys de joc fins a arribar a l'actual camp de La Cala, ens expliquen l'evolució i la història del nostre futbol, per a molts encara avui molt desconeguda.

El Campionat provincial assolit l'any 1944 davant de la Rapitense i el Vilallonga, i la posterior eliminatòria amb el Futbol Club Barcelona (amateur) 0 a 2 al camp de la Part de Cala i 10 a 0 al camp del carrer Sardenya de Barcelona, ha estat un dels moments més brillants de la història del futbol calero.

També els ascensos a 2a Regional contra el Torredembarra l'any 1973, o els ascensos a 1a Regional l'any 1987, i l'any 2007 guanyant la promoció a l'Alhambra de Reus. I també moments negatius com el tancament del camp sis mesos, la temporada 1990-1991, després d'una agressió a l'àrbitre en un partit davant La Cava i que va fer peregrinar a l'equip calero d'altres terrenys de joc.


respostes a "El futbol de La Cala ja té el seu llibre: ‘Hist..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 469,39 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007