Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les tonyineres capturen 2.600 tones de tonyina en menys d'una setmana

02 . Jun, 2016 a les 20:00
per drodriguez a La notícia del dia
2303 reproduccions
Les tonyineres que conformen la flota de l'encerclament amb base a l'Ametlla de Mar, van arribar al llarg del dia d'ahir a port amb la feina feta. Amb només una setmana a la mar dels caladors balears, les sis embarcacions caleres i la resta dels vaixells associats, han pogut capturar la totalitat de la quota anual que aquest any, entre quota pròpia i adquirida, ha estat de 2.600 tones de tonyina roja. A més, cal recordar que enguany la quota s'ha incrementat un 20% respecte a la temporada anterior segons marquen els paràmetres d'ICCAT, que també preveuen un increment similar de cara a l'any vinent. En total, han participat en aquesta campanya una vintena d'embarcacions entre pesca i logística.

El copropietari del Grup Balfegó i patró de Tio Gell II, Pere Vicent Balfegó, ha explicat que s'està repetint la dinàmica dels anys anteriors de campanyes intenses però molt curtes que demostren la recuperació de l'espècie i és que «la gran quantitat de moles de tonyina que trobem fan que les pesques siguin ràpides i en pocs dies -3 o 4 dies- haguem fet la captura total» alhora que apunta que gràcies al programa de recuperació la tonyina roja s'ha recuperat «moltíssim».

En la mateixa línia parla Mari Carme Brull, representant de l'empresa Fuentes e Hijos, que explica que hi ha moles molt grosses que demostren que «l'espècie s'està regenerant i que l'estoc està en bona situació». De fet, també apunta que el peix es captura molt de pressa i hi ha moles molt grans. Com anècdota, han hagut d'amollar voluntàriament dues grans captures per no superar la quota i per vetllar «la seguretat de les barques i del peix». Ara les tonyines capturades estan sent remolcades en gàbies a poca velocitat cap a les instal·lacions de les respectives empreses. Les primeres, les del Grup Balfegó, arribaran dissabte.

Les dues embarcacions del Grup Balfegó, Tio Gel II i La Frau II, han pescat en total unes 1.500 tones -1.380 tones del 2015- amb dos vaixells més de l'Ametlla de Mar, Gepus i Leonardo Brull II, i set de francesos; a més d'una flota auxiliar de catorze embarcacions. El peix capturat es traslladarà a les granges aqüícoles que tenen a la costa calera que, des de 2015 ha doblat la seva capacitat i que seguiran ampliant per als pròxims anys. Els dos vaixells tonyinaires locals de Fuentes e Hijos, Nuevo Elorz i Nueva Panchilleta, junt amb un altre vaixell francès del grup i cinc vaixells més col·laboradors han capturat 1.100 tones de tonyina, una xifra similar a la de la temporada passada.


respostes a "Les tonyineres capturen 2.600 tones de tonyina ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,62 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007