Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

25 anys de Fira Alternativa

18 . Mar, 2016 a les 12:28
per gfigueres a La notícia del dia
1359 reproduccions
La Fira Alternativa de l'Ametlla de Mar arriba al seu primer quart de segle de vida. Des de fa 25 anys que el tret de sortida de Setmana Santa ve marcat per l'inici de la Fira. Des d'aquest divendres 18 a la tarda fins diumenge 20 de març, la població acollirà el mercat de productes naturals i artesanals que es complementa amb nombroses activitats lúdiques i propostes gastronòmiques.

Per això s'ha decidit apostar per una fira artesana i gastronòmica. A la Plaça Nova, "les arrels de la Fira" com diu el regidor de Cultura, Vicenç Llaó, s'ha decidit destinar-la a l'essència de la fira que són els productes alternatius. I proposar l'oferta gastronòmica al carrer Pau Casals que uneix les places Nova i Joan Miró.

En total "entre la gent del poble i de fora serem un centenar de paradistes" explica Llaó. "Uns deu més que l'any passat" però a la vegada planteja que s'ha d'estudiar si cal ampliar la Fira perquè "més de 30 paradistes s'han quedat al carrer". Tot i això assegura que és complicat donada la situació i la necessitat de tallar el trànsit d'alguns carrers. L'objectiu, però, és "consolidar" aquest topall de 100 paradistes i mantenir-ho.

La inauguració serà divendres a les 18.00 de la tarda a la Plaça Nova, epicentre de la Fira, amb un recorregut musical de la Banda de Cornetes i Tambors. Durant aquests dies s'hi podrà veure el treball d'autèntics artesans i artesanes que elaboren quadres, sabons, botons i barrets, cosmètics naturals, bufandes, peces de cuir, entre molts d'altres productes.

La Fira es complementa amb un seguit d'activitats
Durant el matí de dissabte s'organitza un taller de titelles reciclatges a càrrec de la Fundació Humana a la Plaça Joan Miró que reutilitzarà el tèxtil recollit durant l'any passat en el mateix taller. La Cala Ràdio també es sumarà a la celebració del 25è aniversari amb un programa especial del Sempre amb tu en directe des de la Plaça Nova a les 12 h del migdia. A la tarda el grup de batucada Kalakatà amenitzarà l'ambient de la Fira a partir de les 17.30 h.

Per diumenge tindrà lloc la tradicional trobada de col·leccionistes de xapes de Cava, al centre de la Plaça Nova, durant tot el matí, i paral·lelament Los Xics Caleros i la Colla castellera de Tortosa celebraran una actuació a la Plaça Joan Miró a partir de les 12 del migdia. A la tarda serà el grup dixie de l'Escola de Música, el Pio Pio Brass Band, qui acompanyi l'animació per les parades.

Cada dia també estaran instal·lats a la Plaça Joan Miró diferents atraccions infantils poc convencionals, com el vaixell i el saltador de Cal Barquer. I també tornaran els ruquets del Centre Hípic Rodonyà que repetiran de nou les passejades pels infants. La 25a edició de la Fira Alternativa de l'Ametlla de Mar finalitzarà diumenge amb dos sorteigs de rigor: el de la Panera Alternativa i el d'un sopar per a dues persones al restaurant Mestral.

Les associacions també col·laboren
A la Plaça Nova també s'hi podrà trobar representades les associacions i entitats del poble que any rere any participen i s'instal·len al centre de la Fira. Tanmateix, aquests dies els Quintos del 1996, a la Plaça Nova, i l'Associació de Mares i Pares de la Llar d'Infants Xerinola, a la Plaça Joan Miró, oferiran el servei de bar durant tot el dia i tindran diferents plats tradicionals locals per dinar cedits pels restaurants de la població. Els Quintos tenen previst realitzar dos vermuts electrònics, un dissabte i l'altre diumenge. Daniel Rodríguez


respostes a "25 anys de Fira Alternativa"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 679,17 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007