Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Preocupació del sector del cèrcol en plena aturada biològica

15 . Gen, 2016 a les 14:57
per drodriguez a La notícia del dia
2210 reproduccions
El sector de l'encerclament del peix blau calero es troba immers en l'aturada biològica que va començar a finals del mes de desembre i que s'allargarà fins a meitat febrer. Una parada de les embarcacions que té més rellevància que mai donat que el sector passa per un dels pitjors moments de la seva història recent.

Tal com ja van anunciar al novembre, els armadors, pescadors i presidents de les Confraries de Pescadors del litoral tarragoní, demanen un estudi per esbrinar el perquè del mal estat de la mar del Golf de Sant Jordi. Aquest 2015, les captures han caigut un 30% i els ingressos un 50%. Unes xifres dolentes, per un sector que no pot cobrir costos i que té greus dificultats de supervivència.

Els armadors i mariners expliquen que amb aquestes xifres els surt més a compte amarrar les embarcacions que sortir a treballar. Cal recordar que tota la flota de l'encerclament calera va haver-se de desplaçar fa uns anys a Tarragona per sortir a la mar. Un fet que afecta, de retruc, l'activitat i ingressos de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar.

Un altre dels temes claus posats damunt la taula és el cobrament dels ajuts per la realització de les parades biològiques. El president de la Confraria apunta que el cobrament d'alguns ajuts podrien venir aquest 2016, i també el pagament d'alguns ajuts retroactius dels passats anys que de moment encara no han cobrat.

En la resta d'arts de pesca, Miquel Brull és una mica més optimista però si que considera que el mal estat de la mar, que afecta al sector de la llum, podria acabar afectant greument les altres arts de pesca si no s'hi posa remei.


respostes a "Preocupació del sector del cèrcol en plena atur..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007