Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Èxit d'assistència a la XIX Diada dels Fideus Rossejats i del Peix Blau

10 . Jun, 2013 a les 14:37 | 00:18:51
per gfigueres a La notícia del dia
2094 reproduccions
En aquesta diada gastronòmica emblemàtica de la Cala enguany es van vendre fins a 900 degustacions de fideus i tapes de peix Blau que es van acompanyar amb vins DO Terra Alta.

En el marc de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau a l'Ametlla de Mar, que tindran lloc fins al 16 de juny, aquest diumenge es celebrà la XIX Diada dels Fideus Rossejats i dels Peix Blau. Una diada gastronòmica consolidada al municipi que comptà amb el  tradicional Concurs de Fideus Rossejats. Els guanyadors van ser: Calixto Brull, Marc Estrada, Elena Font, Joan Bardí, Juan Hidalgo i Rita Pereira de Castro.
A més, es van vendre fins a 900 degustacions de fideus i tapes de peix Blau que es van acompanyar amb vins DO Terra Alta. Tots aquells que van adquirir els tiquets de les degustacions van comptar l'obsequi d'una copa de vidre i la cassoleta de fang. Per tant, una jornada on el temps finalment va aguantar i on els assistents van poder gaudir del tipisme mariner de la Cala vora el port.

"D'aquesta diada gastronòmica vull destacar, a més, de l'èxit de participació que ha tingut, la suma d'esforços que representa.  Hem arribat a la XIXa edició dels Fideus que enguany, a més ha coincidit amb les catifes de Corpus i la II Festa del Mar impulsada per l'estació Nàutica. Aquestes complicitats fan possible unir tradició i innovació que és sinònim d'èxit", subratlla Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar.
Vicent Martí, regidor de Turisme, es mostrava satisfet amb la implicació de tothom en la diada. "Estem molt satisfets amb la implicació de tota la gent de la Cala, tant amb els restaurants, com els bars i la gent que ha participat d'aquesta diada. A més, prop de cinc-cents xiquets han participat de les activitats de la Festa del Mar. Per tant, molta satisfacció", subratllava Martí.

La jornada coincidí amb la II Festa del Mar organitzada per l'Estació Nàutica Costa Daurada amb tota mena d'activitats nàutiques com el Tuna-tour, submarinisme, paddle-surf,  excursions marítimes, caiacs, demostració de vela llatina, BTT, raqueros,  hobby cat i l'espectacular Flyboars.

"La nostra col·laboració ja va començar fa vuit anys amb el Dia del Pescador i a partir de llavors que cada any anem fent una trobada on venen embarcacions des de València a la Costa Brava. D'aquesta manera donem a conèixer la història i tradicions de la Cala", explicà Joan Muñoz, president de l'associació de vela llatina de l'Ametlla de Mar, que també participà en aquesta II Festa del Mar.
Paral·lelament , sota els porxos del Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP) va tenir lloc la Trobada de patchwork on es van poder veure autèntiques obres d'art convertides en coixins, mantes, i tot tipus d'objectes.
Recordem que durant les jornades gastronòmiques del Peix Blau, del 7 al 16 de juny, els 13 restaurants participants han elaborat una proposta amb menús per 18, 25 o 38 euros. Paral·lelament  es repeteix a la localitat l'experiència de la TAPAMAR, en aquest cas Tapa Blava, on 15 bars oferiran la tapes amb peix blau i una consumició, per 2'5€.
respostes a "Èxit d'assistència a la XIX Diada dels Fideus R..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 697,87 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 266
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007