Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar enceta una esperada Festa major de la Candelera

01 . Feb, 2013 a les 13:33
per gfigueres a La notícia del dia
2045 reproduccions
L'Ametlla de Mar comença aquest divendres la Festa Major de la Candelera, quatre dies de festa que ja van tenir el seu preludi el passat cap de setmana, en el que es varen concentrar la major part d'activitats esportives i culturals, bàsicament, l'estrena de l'obra "No et vesteixis per sopar a càrrec del Grup Escènic de la S.C.E.R, la trobada de Bandes de Cornetes i Tambors, el Concert de la Banda de Musica o l'entrega dels premis del Concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l'Ebre.
Més de 150 nanos i capgrossos obriran la celebració d'aquests dies de festa aquest divendres a la tarda, amb la caramelada a càrrec de les pubilles infantils i la cercavila pels carrers de la població, aperitiu del que serà el Pregó de la Festa major, aquest any a càrrec de Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, i la proclamació de les pubilles i damisel·les.
El dissabte dia 2, serà el dia més gran amb l'Ofrena Floral a la Mare de Deu i la Missa Major, tot i que l'acte més representatiu de la Festa es la multitudinària Processó en honor a la Candelera, on milers de caleros i caleres els ciris il·luminats mostren la seva devoció acompanyant a la verge.
La Candelera d'aquest any te d'altres ingredients tradicionals com el Dia de la Dona i el Dia de la Gent Gran amb els corresponents dinars de germanor i algunes novetats com la nota castellera de les festes que posaran els Xics Caleros, nova colla castellera que rebrà el seu bateig oficial el diumenge al matí a la Plaça Nova de la ma dels Xiquets del Serrallo i els Castellers de Vilafranca.
Les nits estaran amenitzades per orquestres com Jamaica Show, Top Líder o Costa Este, destacant el Concurs de DJ's que tindrà lloc divendres a la nit, amb la presència dels dj's Victor Magan i Josepo i la matinada de dissabte amb la festa Flaix FM al poliesportiu.
Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar explica que, "tot i que l'austeritat i el rigor marquen totes les actuacions que emprenem des de l'Ajuntament, hem buscat les formules de col·laboració i estalvi que ens permeten poder gaudir de tots els actes més tradicionals i de tots aquells elements que són més característics de les nostres festes. La gent te un programa al seu abast fet amb el compromís i l'actitud que requereix la nostra Festa Major, gràcies a la col·laboració i implicació de molta gent, entitats i col·lectius".
Presència institucional
Habitual és la presència durant les festes caleres de diversos representants de les administracions. Aquest any ha confirmat la seva assistència la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau que participarà del dinar de germanor de la Gent Gran i dels actes commemoratius del 25è aniversari de l'Institut de Secundaria de l'Ametlla de Mar.respostes a "L'Ametlla de Mar enceta una esperada Festa majo..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 746,24 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007