Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar compta amb el Pla Inuncat i té en procés d'homologació el Pla d'actuació per a correfocs i actes pirotècnics

08 . Nov, 2013 a les 13:27
per gfigueres a La notícia del dia
2965 reproduccions
Durant els darrers dos anys protecció civil al municipi ha treballat de valent per actualitzar plans i crear-ne de nous per tal de minimitzar possibles riscos en cas d'emergències.
L'Ametlla de Mar compta amb diversos plans d'emergència elaborats des del Departament de Protecció Civil Local, el darrer és el Pla d'actuació per a correfocs i actes pirotècnics que es troba en procés d'homologació. El que sí ja compta amb l'homologació és l'adaptació del Pla Inuncat al municipi en cas de pluges fortes i inundacions.
De fet, durant els darrers dos anys protecció civil al municipi ha treballat de valent per actualitzar plans i crear-ne de nous per tal de minimitzar possibles riscos en cas d'emergències. De fet, l'Ametlla de Mar ja compta, a més, amb el Pla d'Actuació en actes lúdics, el Pla Bàsic d'Emergències. Protecció civil  també ha fet una revisió del PENTA, pla d'emergències nuclear de competència pertanyent al Govern Estatal, que en l'àmbit local s'anomena PAMEN.
 "Tenim dades del nombre de persones que poden allotjar diferents indrets del municipi en cas d'emergència, embarcacions per fer evacuacions, d'on podem disposar de queviures, etc. És un treball minuciós que cal tenir actualitzat perquè aquesta informació serveix per tots els plans", subratlla Àngel Martí, Tècnic Municipal de Protecció Civil i Emergències.  Martí, així, destaca: "cal tenir una actualització constant de les dades i contactes dels protocols a seguir i, també, del paper dels actuants. Per aquest motiu és importantíssim la realització de simulacres de diferents tipus".
De fet, hi ha prevista una reunió en breu amb l'associació de veïns i el regidor de Governació, Antoni Montagut, per tal d'informar als veïns dels plans d'emergència al municipi i protocols d'actuació.
Actualment, protecció civil a la localitat està treballant en el CAMCAT, pla d'emergència vinculat a la descontaminació marina, i preservació de possibles espècies afectades, entre altres qüestions.
Finalment, Martí referent a la crisi sísmica ha parlat de la desactivació del SISMICAT que ha estat possible gràcies a l'aturada del Castor. Martí ha subratllat que constantment ha estat informat dels sismes i ha remarcat que l'Ametlla de Mar es troba situada en una placa tectònica segura i que una prova és la ubicació de la nuclear a Vandellòs.


respostes a "L'Ametlla de Mar compta amb el Pla Inuncat i té..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,71 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 33
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007