Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comença la campanya de l'oliva amb una previsió de menys de 500.000 quilos

06 . Nov, 2013 a les 13:24
per gfigueres a La notícia del dia
2956 reproduccions
La acusa de la minsa producció ha estat la manca de pluges i l'afectació de la mosca. Tot i això, la bona notícia es que les olives amb bon estat mantenen el grau.
Aquesta setmana ha començat la campanya de recollida de l'oliva a l'Ametlla de Mar que s'allargarà fins a meitat desembre segons Antonio Espuny, President de la Cooperativa Agrícola. Aquesta campanya té una part negativa i una positiva. La negativa és la incidència de la mosca que ha fet caure les olives i el temps que no ha acompanyat, en concret la manca de pluges dels darrers mesos.  I és que segons Espuny aquesta campanya es preveu minsa, menys de  500.000 quilos, un xifra que marca una producció mitja a casa nostra.
La part positiva és que al no ploure augmenta el rendiment, i el grau s'ha mantingut. A més, si fa vent aquest realitza un cribratge natural deixant a l'arbre les que estan en bones condicions.
Pel que fa al preu el president de al cooperativa estima que estarà entre els 25-30 cèntims el quilo i, per tant, estaríem parlant d'un preu baix tot i l'escassetat d'olives.
"Ara tots els quilos d'olives, pràcticament és oli. És un punt positiu. Així els productors trauran tant d'oli com si tinguessin 1.500 quilos  a primers de novembre d'un altre any. Tenint en compte que a primers de novembre, habitualment, encara hi ha molta aigua, i els rendiments són baixos del 12, 11,i  anys del 8", subratlla Antonio Espuny, president de la Cooperativa Agrícola.
Pel que fa a les ametlles que es van collir al setembre, sobretot especialitat Marcona, Espuny ha valorat que hi ha hagut molt poca producció i que això ha fet triplicar el preu. Actualment, ja s'està pagant a 1,60 cèntims el quilo.
En el cas de la garrofa Espuny considera que ara que ja ha passat el punt fort de la campanya, setembre-octubre, i es pot valorar que n'hi ha poca i a un preu baix. I és que es preveuen uns 500.000 quilos de producció total, un 40% menys  de la producció mitja habitual.  El motiu, la manca de pluges de l'any passat.respostes a "Comença la campanya de l'oliva amb una previsió..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 681,45 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 246
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007