Màx: º C, mín: º C

En directe

L'Esport al nostre poble amb amb Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comença la campanya de l'oliva amb una previsió de menys de 500.000 quilos

06 . Nov, 2013 a les 13:24
per gfigueres a La notícia del dia
2891 reproduccions
La acusa de la minsa producció ha estat la manca de pluges i l'afectació de la mosca. Tot i això, la bona notícia es que les olives amb bon estat mantenen el grau.
Aquesta setmana ha començat la campanya de recollida de l'oliva a l'Ametlla de Mar que s'allargarà fins a meitat desembre segons Antonio Espuny, President de la Cooperativa Agrícola. Aquesta campanya té una part negativa i una positiva. La negativa és la incidència de la mosca que ha fet caure les olives i el temps que no ha acompanyat, en concret la manca de pluges dels darrers mesos.  I és que segons Espuny aquesta campanya es preveu minsa, menys de  500.000 quilos, un xifra que marca una producció mitja a casa nostra.
La part positiva és que al no ploure augmenta el rendiment, i el grau s'ha mantingut. A més, si fa vent aquest realitza un cribratge natural deixant a l'arbre les que estan en bones condicions.
Pel que fa al preu el president de al cooperativa estima que estarà entre els 25-30 cèntims el quilo i, per tant, estaríem parlant d'un preu baix tot i l'escassetat d'olives.
"Ara tots els quilos d'olives, pràcticament és oli. És un punt positiu. Així els productors trauran tant d'oli com si tinguessin 1.500 quilos  a primers de novembre d'un altre any. Tenint en compte que a primers de novembre, habitualment, encara hi ha molta aigua, i els rendiments són baixos del 12, 11,i  anys del 8", subratlla Antonio Espuny, president de la Cooperativa Agrícola.
Pel que fa a les ametlles que es van collir al setembre, sobretot especialitat Marcona, Espuny ha valorat que hi ha hagut molt poca producció i que això ha fet triplicar el preu. Actualment, ja s'està pagant a 1,60 cèntims el quilo.
En el cas de la garrofa Espuny considera que ara que ja ha passat el punt fort de la campanya, setembre-octubre, i es pot valorar que n'hi ha poca i a un preu baix. I és que es preveuen uns 500.000 quilos de producció total, un 40% menys  de la producció mitja habitual.  El motiu, la manca de pluges de l'any passat.



respostes a "Comença la campanya de l'oliva amb una previsió..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,75 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 73
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007