Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

29a Diada de l'Arrossejat i 1a Trobada Castellera de les Terres de l'Ebre

14 . Oct, 2013 a les 13:46 | 00:36:08
per gfigueres a La notícia del dia
3032 reproduccions
Prop de 4.000 persones a la 29a Diada de l'Arrossejat

Durant aquesta jornada gastronòmica es van cuinar uns 200 quilos d'arròs. A més, es van servir unes 1.200 degustacions de bunyols i unes 3.000 de sèpia. Un any més el concurs de l'arrossejat va ser l'acte central de la Diada amb una quarantena de participants.

La Diada de l'Arrossejat aquest diumenge, 13 d'octubre, va complir 29 anys i ho va celebrar amb una jornada gastronòmica amb assistència multitudinària. De fet, aquesta diada tradicional de l'Ametlla de Mar, vora al port, va comptar amb prop de 4.000 persones i es van cuinar un 200 quilos d'arròs. A més, es van servir unes 1.200 degustacions de bunyols i unes 3.000 de sèpia. I és que com sempre els assistents a la Diada de l'Arrossejat van poder gaudir del tipisme mariner del port de la Cala, i de degustacions de peix de la llotja, arrossejat, i vi o cava a través de tiquets de cinc euros.
A més, un dels actes pilar de la Diada va ser el Concurs de l'Arrossejat. Josep Pallarès, Juanjo Balfegó, Rosa Garcia, Antonio Morillo, Elena Font i Carmina Montserrat van ser els guanyadors. Membres del Jurat, formats pels guanyadors del concurs de l'anterior edició i representants d'entitats locals, van ser els encarregats de lliurar els sis premis de 150 euros i trofeu. Però, la quarantena de participants no van marxar amb les mans buides. I és que tots els participants van rebre un obsequi dels Germans Sancho.
D'altra banda, l'alcalde de de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, el regidor de Turisme, Vicent  Martí, i la regidora de festes, Eva del Amo van lliurar el premi al Bar Pica- Pica per haver elaborat la millor tapa del ruta de tapes TAPA BLAVA.

"Crec que va ser una decisió encertada treure la Diada fora de la temporada d'estiu. Així hem fet un pas endavant per desestacionalitzar el turisme. De fet, aquesta Diada ha estat un èxit, s'han fet més degustacions que la darrera edició i s'han finalitzat. Com ha valoració crec que hem de continuar per aquest camí mesclant la part tradicional i incorporant la innovació. Cal continuar treballant perquè la Cala continuï sent un referent a nivell turístic i gastronòmic", valorà Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar.

Per la seva part el regidor de Turisme, Vicent Martí, es mostrà satisfet per l'èxit de la Diada i de la repercussió de les Jornades Gastronòmiques als restaurants i bars del municipi. "Globalment ha estat un èxit. Tant el concurs de l'arrossejat, l'acceptació del TAPABLANCA pels bars del municipi, i els menús gastronòmics dels restaurants del Club de al Gastronomia. Per tant, només podem dir que estem molt satisfets", remarcà Martí.

I és que la 29a Diada de l'Arrossejat  s'emmarca en les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja de l'11-20 d'octubre, on dotze restaurants del Club de al Gastronomia realitzen els menús gastronòmics.  A més, també es pot realitzar la ruta de tapes TAPAMAR, TAPABLANCA per  tretze bars de la localitat amb propostes imaginatives per 2,50 euros més beguda.Els Xiquets del Serrallo, Els Xiquets d'Alcover i Los Xics Caleros toquen el cel amb les mans a la Cala


L'Ametlla de Mar acull la 1ª Diada Castellera de les Terres de l'Ebre.

Aquest diumenge, 13 d'octubre, el port de l'Ametlla de Mar va acollir la 1ª Diada Castellera de les Terres de l'Ebre. En aquesta primera diada castellera al Territori los Xics Caleros van poder descarregar dos castells amb agulla, tant el 3d6 com el 4d6. D'altra banda, els castellers de la Cala van poder carregar la torre de 6 i el 2 de 6 però no la van poder descarregar. Tot i això, van signar la millor actuació de la seva curta història. El cap de colla, Dani Bas va valorar molt positivament aquesta Diada on també van participar els Xiquets del Serrallo i els Xiquets d'Alcover.
"La veritat és que era la primera vegada que portàvem a plaça aquestes construccions i estem molt satisfets de com ha anat tot. Esperem que la gent hagi gaudit dels castells de Los Xics Caleros, els Xiquets del Serrallo, Los Xiquets d'Alcover. El més important és continuar treballant per portar noves i millors construccions a la propera Diada", explica Dani Bas, Cap de Colla de Los Xics Caleros.
Los Xiquets del Serrallo , padrins de los Xics Caleros, van aixecar les construccions de 3d7, 4d7, 4d7 amb agulla.
Per la seva part, els Xiquets d'Alcover van portar a plaça un 3d6, un 4d6, 3d6  amb agulla.


respostes a "29a Diada de l'Arrossejat i 1a Trobada Castelle..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,18 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 172
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007