Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar aprova un pressupost de 22.393.723,55 euros per al 2013

28 . Des, 2012 a les 13:49 | 00:05:26
per gfigueres a La notícia del dia
2089 reproduccions
Al ple que va tenir lloc divendres, 28 de desembre, es va aprovar el pressupost de l'Ajuntament per al 2013 que és de 22.393.723,55.  De manera desglossada estem parlant de 15.240.562,64 euros a l'Ajuntament, 693.978,43 euros per La Cala Serveis, 9.932.063 euros per La Cala Gestió. Un pressupost que ha comptat amb el vot a favor de CiU, l'abstenció del PP, i el vot en contra del PSC i ERC.
Des de l'equip de govern s'ha remarcat la voluntat d'elaborar un pressupost auster i realista en concordança al context de crisi actual. "Avui s'ha aprovat un pressupost pel 2013 continuista, similar al pressupost de l'any 2012. El que es pretén és ser molt acurat en els ingressos que hi haurà; el que després ens permetrà executar la despesa. Hem estat molt prudents tant en els ingressos com en la despesa. D'altra banda, el que volem és continuar minvant la despesa corrent. Això sí, sense que minvi la qualitat dels serveis que donem al ciutadà", subratlla Antoni Montagut, portaveu del Govern.

Des de l'oposició el popular, Joan Font subratlla que són uns pressupostos amb poc marge de maniobra: " S'ha aprovat un pressupost amb poc marge de maniobra ja que l'any passat varem aplicar un crèdit en el marc del Decret Rajoy per poder pagar als proveïdors. Això fa que la capacitat de deute s'hagi augmentat considerablement i, per tant, els propers anys hem de treballar per poder reduir aquest deute; quasi 19 milions d'euros de càrrega financera que tenim. Creiem que varem agafar un 2011 amb un comptes que no eren gens bons. A partir del 2012 s'han anat fent els deures, i al 2013 crec que també serà així. Nosaltres estem disposats a col·laborar amb el Govern local perquè quan arribem a les eleccions del 2015 tinguem uns comptes més sanejats".

Per la seva banda, Jordi Gaseni des d'ERC critica l'endeutament i la manca de compliment de els promeses electorals de CiU: "No entenem com el PP es pot abstenir i que l'equip de govern aprovi uns pressupostos amb només tres vots en contra (2 ERC, 1PSC). El que sí que entenem és que són uns pressupostos on cada vegada hi ha més endeutament. Hi ha pressupostats 800.000 euros, només d'interessos, això és una animalada. El que sí que veiem és que la gent va confiar en un equip de govern que avui no traslladà el seu programa electoral als pressupostos. Crec que ja s'hauria d'anar veient alguna cosa d'aquell gran projecte que va prometre CiU i en el qual la gent va dipositar la seva confiança".

Des del partit PSC, el seu portaveu, Antonio Espuny critica la mala gestió de l'equip de govern i assenyala que els pressupostos presentats en són la conseqüència: "Avui és el dia dels innocents i no sé si ens ho podem prendre seriosament. El que sí és cert és que ens han presentat uns pressupostos molt preocupants ja que, per primera vegada ens han posat tota la deute sobre la taula, estem parlant de 24 milions euros. Per tant, 2.500.000 d'euros cada any s'ha de pagar, entre interessos i amortitzacions ja puja a 180.000 euros mensuals (30 milions de les antigues pessetes). Si no s'haguessin pres aquestes decisions aquests diners podrien anar destinats a les famílies del poble, a la gent que està a l'atur o als serveis que dóna l'Ajuntament".

D'altra banda, s'ha realitzat un segon ple extraordinari amb un sol punt, la moció en defensa del model d'escola catalana impulsada des de l'Associació Catalana de Municipis. Una moció aprovada per unanimitat.


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar aprova un pres..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,13 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 88
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007