Màx: º C, mín: º C

En directe

L'Esport al nostre poble amb amb Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala es declara Territori Català Lliure

05 . Oct, 2012 a les 14:04 | 00:05:46
per gfigueres a La notícia del dia
2298 reproduccions
Després dels fets desencadenats per la manifestació de l'11 de setembre, des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'ha fet un pas endavant en el camí cap a la Independència. I és que al ple del passat divendres 28 de setembre, ERC i CIU van presentar una moció amb un missatge clar: declarar el municipi de l'Ametlla de Mar com a territori català lliure. En la moció també es demana que el Parlament de Catalunya sotmeti a votació la declaració unilateral de sobirania nacional i, si s'escau, convoqui un referèndum sobre la independència. La moció es va aprovar amb els vots a favor de convergents i republicans. L'abstenció de les dues regidores del PP, ja que el Partit Popular va trencar la disciplina de vot "per tal de garantir la llibertat dels regidors populars", segons el portaveu del PP, Joan Font. I el vot negatiu de Font, i del portaveu socialista, Antonio Espuny.

Antoni Montagut, des de CiU, és el portaveu del govern: "la moció que ha suscitat més debat ha estat la moció per la Independència. Una moció aprovada per CiU i ERC. Tothom ha exposat la seva visió. Per a  nosaltres, la conclusió és que Espanya no ens vol i que no escolta les nostres peticions; per tant, hem d'emprendre el camí per nosaltres mateixos".

"El balanç d'avui és positiu. Ja que s'ha aprovat la moció en la qual la Cala, esdevé territori català lliure. Així demanem al Parlament que quan hi hagi una majoria suficient, que declari Catalunya com ha estat propi o realitzi un referèndum per la Independència. Pensem que és la màxima expressió de la democràcia. Hem d'estar al costat d'aquest despertar del poble català des de la Cala", subratllà Jordi Gaseni des d'ERC.

Antonio Espuny és el portaveu del PSC: "avui ha estat un ple en el qual no s'ha aprovat cap punt important que afecti, directament, als ciutadans de la Cala. Això és preocupant perquè vol dir que l'Ajuntament de la Cala està pràcticament paralitzat per una gestió econòmica nefasta els darrers deu anys. Per això, no hi ha propostes sinó que ens pugen els impostos. Com que no saben què dir , ni què fer, presenten mocions demanant la independència. Molt típic dels partits nacionalistes".

Per la seva part, Joan Font: "nosaltres com a grup, a títol individual, com sempre ho hem fet quan es tracta de qüestions d' identitat, respectem la llibertat de pensament de cadascú. Les companyes meves han votat abstenció i jo he votat que no, però no perquè no estigui d'acord  que Catalunya necessita un finançament més just. Crec que amb la crisi que tenim a Catalunya, amb 700.000 parats, amb la crisi europea i institucional que vindrà, demanar la Independència en aquests moments no és oportú perquè ens perjudicarà a tots. Tot i això, evidentment, respecto el dret a decidir."

"Des de l'Assemblea estem molt satisfets amb la moció aprovada que declara la Cala com a territori català lliure. Creiem que és un pas que s'havia de fer després de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència. Des de l'Assemblea volem agrair la moció que han presentat conjuntament CiU i ERC. A títol personal, perdoneu-me el símil, però crec que Catalunya i Espanya és com un matrimoni que no s'avenen i s'han de separar", subratlla des l'ANC, el president local, Vicenç Margalef.

D'altra banda, destacar l'aprovació definitiva, per unanimitat, de la cessió gratuïta de la parcel·la 72, del sector 22b1 a la Generalitat per la ubicació de comissaria dels Mossos d'Esquadra.

També es van aprovar, per unanimitat, les dues propostes de l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (L'IDECE). Per una banda, el manifest relatiu a la necessària aturada dels trens EUROMED a l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa. De l'altra, el manifest sobre els transvasaments del riu Ebre.



respostes a "La Cala es declara Territori Català Lliure"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,82 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 86
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007