Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Inaugurat a l'Ametlla el Passeig de la Cova Gran

22 . Set, 2011 a les 13:17 | 00:03:05
per gfigueres a La notícia del dia
2383 reproduccions
El Subdelegat del Govern a Tarragona, Ramon Inglés ha inaugurat ahir acompanyat per l'Alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, el passeig de la Cova Gran. Es tracta d'una millora portada a terme pel Ministeri de Medi Ambient amb un pressupost de 119.529 euros que s'inclou dintre de les diverses intervencions mediambientals realitzades durant l'any 2011 a l'Ametlla de Mar. L'acte també ha comptat amb la presència de Jordi Galofré, Cap del Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient a la demarcació de Tarragona.

L'obra que ha estat inaugurada avui ha estat materialitzada per l'empresa Tragsa i està situada en el domini públic marítim i compleix dos objectius. Per una banda garanteix l'ús públic de la zona facilitant l'accés entre la part superior i el nivell del mar mitjançant la construcció d'escales i per l'altra, dona continuïtat al passeig per als vianants que discorre paral·lelament a la costa i que estava interromput, materialitzant així la servitud de trànsit ocupant un mínim de 6 metres des del domini públic maritimo-terrestre cap a terra i garantint l'accessibilitat al mateix d'acord amb la vigent Llei de Costes.

La inauguració d'aquesta obra posa punt i final a un procés de més de 10 anys en el que s'han produït diversos litigis judicials entre l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i una part dels veïns de l'edifici més proper al passeig, que en el seu moment van tancar el pas al públic i per tant també la seva utilitat pública.

Amb un disseny de pedra seca, s'ha donat continuïtat a la imatge que presenta tot el passeig marítim de la zona sud del municipi.

Per a Ramon Inglés, Subdelegat del Govern a Tarragona, "l'esforç de l'administració que represento ha estat important. Hem inaugurat una obra menuda però molt útil, molt ben pensada i molt ben dissenyada, però que es important a nivell social, tal com hem fet amb d'altres indrets com les platges. Aquest fet no es únic ja que dintre del Pla Integral de Conservació del Delta de l'Ebre hem fet grans esforços a les poblacions del territori i una inversió de més de 75 milions d'euros".

Per la seva part, l'Alcalde Andreu Martí ha explicat que, "vull destacar la complicitat que ha hagut entre l'administració central i local a través del Servei de Costes de la demarcació, i que avui s'ha vist enriquida amb el valor que dona solucionar un interès i una demanda social que era el poder passar per aquest espai. No només ha estat una inversió, sinó una recuperació social i una demanda dels veïns. Cal seguir treballant així i amb aquesta tenacitat segur que ens en sortirem".

El Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha fet un conjunt d'actuacions al municipi de l'Ametlla de Mar des de l'any 2007, que va condicionar els dics de protecció, els murs propers i la passarel·la d'accés de la platja de l'Alguer. L'any 2009 va executar l'accés i aparcaments de la platja de l'Estany Tort. L'any 2010 es va dur a terme la reordenació paisatgística de l'entorn del castell de Sant Jordi d'Alfama i l'adequació de la platja de Xelín. Per últim aquest any 2011 s'han condicionat les platges de Sant Jordi, Cala Vidre, Torrent del Pi, Estany Tort, Pixavaques, Bon Capó, Bon Caponet, Port Olivet, Santes Creus i l'Estany Podrit, algunes molt deteriorades per les pluges del setembre de l'any passat i en altres, s'han millorat els accessos i s'han delimitat les àrees naturals.


respostes a "Inaugurat a l'Ametlla el Passeig de la Cova Gra..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 749,13 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 300
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007