Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

CiU renova la majoria absoluta a l'Ametlla de Mar

26 . Mai, 2011 a les 11:13 | 00:06:02
3102 reproduccions
CiU va guanyar, diumenge 22 de maig, les eleccions municipals a l'Ametlla de Mar i ho va fer renovant la majoria absoluta assolida ara fa quatre anys. Andreu Martí serà alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar per tercera legislatura consecutiva i amb ell, un govern de sis regidors, després d'aconseguir 1.598 vots i un percentatge de 46'17% de tots els vots a candidatures. "Estem molt satisfets amb els resultats. A més, amb una participació superior al 70% és la democràcia qui guanya. Vull agrair, especialment, als 1.598 caleros i caleres que ens han fet confiança. Ara, el que toca, és continuar treballant per la dinamització econòmica i la creació d'ocupació", va valorar Andreu Martí, CiU:

Per la seva part, el Partit Popular va pujar fins al segon lloc en quant a representació al ple de l'Ajuntament, aconseguint 660 vots, un increment en el percentatge de vot del 7'12%, tres regidors i confirmant les bones expectatives del retorn a la política de Joan Font. "Estic molt satisfet perquè l'objectiu que ens havíem marcat era sumar tres regidors, amb una candidatura renovada, i ho hem assolit. L'altra fita era treure la majoria absoluta de CIU però no depenia només de nosaltres; depenia de la gent i d'altres partits. Ara el que toca és treballar pel poble, i el poble està per damunt de tot arreu" va explicar Font.

ERC va veure com perdia la segona posició i un regidor, situant-se amb 567 vots, dos representants i una pèrdua del 4'67%. "567 vots, dos regidors, el 16,38% de vot no és un bon resultat per ERC, no estem satisfets però entrava dins de les previsions. Creiem que el tercer regidor que varem guanyar a les darreres eleccions va ser fruit d'haver format part de l'equip de govern i després de quatre anys a l'oposició ens ho esperarem. De totes maneres estem agraïts amb els votants que han cregut en el nostre projecte", va explicar Jordi Gaseni, d'ERC.

Amb tot, els resultats més negatius se'ls va emportar el PSC, que a més de perdre 241 vots respecte a les últimes i un 7'70% del vot, es queda amb un sol regidor com a quarta força política. "Des del Partit Socialista no ens agraden els resultats, hem perdut un regidor i, per tant, cal fer una reflexió per detectar què hem fet malament i intentar millorar-ho. D'altra banda, agraïm als que ens han votat i continuarem treballant per posar sobre la taula les nostres idees. A més, farem, com hem fet fins ara, un control i fiscalització del govern de l'Ajuntament", va explicar el candidat socialista, Antonio Espuny.


L'Agrupació d'Independents de l'Ametlla de Mar encapçalada per Antonio Iruela amb 155 vots es va quedar lluny de la representació desitjada. "L'objectiu d'AIMAR era treure representació i no s'ha aconseguit. Hem comès alguns errors que intentarem solucionar en el futur. Hem pogut veure com les sigles de partits tradicionals arrastren vots que per un partit independent és molt difícil. Portàvem un programa polític ambiciós, molt treballat però el poble és sobirà i és qui decideix", va explicar Antonio Iruela, candidat d'AIMAR.

Finalment, tot i que les expectatives d'increment de participació van ser optimistes al llarg de tota la jornada, aquesta es va quedar en un 70'89%, lleugerament inferior al de fa quatre anys i sostre mínim des de 1979. D'altra banda, però, en comparació a la participació mitjana a Catalunya, un 55,01%, és alta.

Així CiU serà representada en el ple per Andreu Martí, M Carme Martí, Antoni Montagut, Ruben Lallana, Eva del Amo, Vicent Martí i Albert Medrano. Els populars ho faran amb Joan Font, Marta Font i Gemma Margalef. ERC tindrà com a regidors a Jordi Gaseni i Vicent Llaó mentre que Antonio Espuny serà l'únic regidor del PSC.

La jornada va transcórrer amb total normalitat al col·legi electoral situat a l'IES Mare de Déu de la Candelera on finalment van votar  3.461 electors dels 4.882 que ho podien fer. Recordem, a més, que 524 estrangers residents a l'Ametlla podien votar per primer cop.


respostes a "CiU renova la majoria absoluta a l'Ametlla de M..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 750,24 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 129
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007