Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala decideix crida a participar a la manifestació del 10-J

09 . Jul, 2010 a les 11:05 | 00:02:34
per otomas a La notícia del dia
2800 reproduccions
La Cala decideix és una plataforma que està treballant per a realitzar una consulta popular sobre la independència el 12 d'octubre a l'Ametlla de Mar. Aquesta plataforma va sorgir de la voluntat d'unes quantes persones a les que s'hi van afegir les organitzacions politiques de CDC, UDC, JNC, ERC i PSC. Ara per ara, La Cala decideix la composen una trentena de persones. En el seu manifest de creació, la plataforma afirma que la nació catalana es troba en una cruïlla històrica que no es pot defugir i, que després de gairebé trenta anys del restabliment de la democràcia, s'han fet força evidents les limitacions del marc polític i jurídic vigent pel que fa a l'autogovern i a la relació amb l'Estat. I que són cada vegada més els sectors socials i econòmics que, partint de sensibilitats diverses i de problemàtiques diferenciades, reclamen la necessitat d'avançar cap al lliure exercici del dret a decidir.

Pedres en el camí
Però en el camí cap a la preparació de la consulta ha sortit la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'estatut de Catalunya i en aquest moment la plataforma creu que és prioritari treballar aquest tema. Vicenç Margalef, president i portaveu de la plataforma, ens diu que "la idea de crear La Cala decideix va sorgir durant un dinar al mes de febrer, mig en broma, per poder fer la proposta de fer el referèndum per la independència però tot va quedar en l'aire. I ara, al mes de maig, ho vam tornar a proposar i ens vam llançar quatre persones a l'aventura. Penseu que surt la sentència de l'estatut i després de quatre anys ja ha hagut prou temps de fer-lo malbé de la manera que ho han fet. Per això més que mai cal fer la consulta, un fet natural, i quasi obligat. És normal i lògic que hi hagués algú que es llancés a aquesta aventura".

Màxima participació
El més urgent es aconseguir que el màxim número de caleros participin en la manifestació del 10J convocada per Òmnium cultural en protesta pels retalls que ha patit l'estatut des de la seva aprovació fa quatre anys i a la que s'han afegit, com també ho ha fet el consistori calero. Aquestes dos adhesions es poden trobar a la pàgina web "somunanació.cat". La Cala decideix considera fonamental el paper que té la societat civil per aconseguir que es respecti l'estatut tal i com el van referendar el Parlament català i el Congrés dels Diputats i consideren "una burla" i "una falta de respecte" els retalls que ha patit per part del Tribunal Constitucional. De retruc, també lamenten la catalanofòbia que impulsen alguns partits polítics.

Sortida d'autocars
En aquest sentit, han impulsat la sortida d'alguns autocars, el número depèn finalment de la gent que s'hi apunti, que el consistori subvenciona. Els autocars surten dissabte a les tres del migdia des de l'Oficina de Turisme de l'estació i arriben a Barcelona amb temps de sobre perquè tothom qui s'apunti pugui participar-hi. Els que vulguin anar amb autocar poden apuntar-s'hi a l'Oficina de Turisme de l'ajuntament fins divendres al migdia o via Facebook de La Cala decideix.



respostes a "La Cala decideix crida a participar a la manife..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 656,34 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007