Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els tonyinaires comencen la campanya 2010

14 . Mai, 2010 a les 13:11
per gfigueres a La notícia del dia
2624 reproduccions
Diumenge 16 de maig comença la campanya 2010 per a les tonyineres que clou el 14 de juny. Tot està a punt perquè les sis barques de l'Ametlla de Mar, que porten una mitjana de 14 pescadors, vagin rumb al calador balear després de 11 mesos parades. En aquest temps s'han fet les tasques de manteniment dels vaixells i en aquests últims dies la qüestió és armar-les, és adir posar a punt tots els detalls: xarxes, cordes, caps i menjar entre d'altres qüestions i que la maquinària estigui al 100%. No volen ensurts després de tan de temps parades i tenint només un mes per a faenar.

Bones expectatives
Les expectatives pel que fa les captures són molt bones per a aquesta campanya. S'ha albirat molta tonyina. Això vol dir que el sacrifici que s'està fent de compliment de la quota per a la recuperació de la tonyina està donant resultats. Per a aquesta campanya la quota s'ha reduït en un 40% el que suposa que cada barca pescarà 760 tones. Perquè es compleixi la normativa, totes les tonyineres, no només les de La Cala, porten un observador certificat per l'ICATT. Aquest observador homologat va ser una petició dels pescadors de l'Ametlla per regular la picaresca d'altres barques que no complien la normativa i té un cost per barca de 20. 000 euros. També van aconseguir que es retallés la flota sobredimensionada d'altres països.

Pocs recursos per a la ciència
Malgrat tot els pescadors estan dolguts perquè l'estat no dedica recursos en aquest marc de crisi que vivim a campanyes científiques que demostrin quin és realment l'estoc de la tonyina. Pere Vicent Balfegó, patró del tonyinaire Tio Gel deia que "estem dolguts perquè teníem plantejades campanyes científiques per analitzar l'estat de la flota però no podem fer-les per falta de fons. És una llàstima que no es posin diners per a estudis científics per saber com està el calador". Els tonyinaires lamenten que només siguin ells els que destinen diners a aquests estudis i que arriba un moment en que no hi ha prou pressupost per fer-ho. Aquest mes també surten a faenar pel calador mediterrani Turquia, Líbia, Croàcia, Grècia, Malta, Tunis, Itàlia, França, Marroc i Argèlia. Cada país va a la zona del Meditarrani, oriental, occidental o central, que li sigui més propera.


respostes a "Els tonyinaires comencen la campanya 2010"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 985,92 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007