Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tres projectes de l'Ametlla de Mar rebran inversions del Fons Europeu de la Pesca

05 . Mar, 2010 a les 12:45
1835 reproduccions
El passat dijous, 4 de març a l'ajuntament de l'Ametlla de Mar, el Grup d'Acció Local Litoral Costa de l'Ebre (GAL), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural va presentar els 16 projectes seleccionats de la convocatòria del 2009 que rebran inversions del programa del Fons Europeu de la Pesca (FEP) Eix 4. El GAL ha atorgat 685.000 euros que suposen un 30% de la inversió total requerida pels projectes presentats.

La Cala té tres projectes seleccionats. Per una banda, hi ha la iniciativa de la Confraria de Pescadors de produir glassons a la nova nevera que ha comptat amb el suport del consistori de la l'Ametlla. Aquest projecte rebrà una inversió de prop de 80.000 euros d'ajut a fons perdut. Aquesta xifra suposa el 40% del total de la inversió.

Janet Llambrich, Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar va explicar que "gràcies a aquesta inversió la nevera realitzarà una nova activitat que serà la fabricació de glassons i d'aquesta manera s'ingressaran uns recursos que a la Confraria li aniran molt bé".

L'altre dels projectes que rebrà quasi 70.000 euros és l'adequació de les llacunes que forma part del projecte global de millora del litoral. Una altra de les iniciatives caleres que rebrà la inversió europea està basada en la revalorització del sector de la pesca en el qual tindrà un paper important el Centre d'Interpretació de la Pesca i iniciatives com el Tuna Tour. Aquest projecte rebrà prop de 9.000 euros d'inversió.

"Aquestes inversions ajudaran a diversificar l'activitat econòmica dels municipis pesquers potenciant valors mediambientals i turístics. A més, des del GAL l'objectiu és invertir en projectes que acabin unint municipis i que donin valor afegit al Territori", va explicar Andreu Martí president del GAL i alcalde de l'Ametlla de Mar.

A part hi ha altres projectes seleccionats a la costa ebrenca de Sant Carlos de la Ràpita, Poble Nou del Delta, Amposta i Deltebre, entre d'altres.

A l'acte també va assistir Antoni Espanya, Director de Serveis del Departament d'Agricultura a l'Ebre. Espanya va subratllar que "aquestes inversions tenen com objectiu diversificar l'activitat econòmica dels municipis pesquers. Gràcies aquests ajuts s'han desenvolupats activitats paral·leles als ports que ajuden a revaloritzar la pesca"-

La propera convocatòria es preveu que sigui abans de l'estiu d'enguany.


respostes a "Tres projectes de l'Ametlla de Mar rebran inver..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 783,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 140
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007